ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Поліссі підрозділи ЗСУ тренуються застосовувати мобільні комплекси спостереження

На Поліссі підрозділи ЗСУ тренуються застосовувати мобільні комплекси спостереження

14 мая 2023
На Поліссі підрозділи ЗСУ тренуються застосовувати мобільні комплекси спостереження

На Рівненщині проведено тактико-спеціальне заняття з розвідувальними підрозділами територіальної оборони із використанням мобільних комплексів спостереження.

 

За легендою навчань, на півночі Поліського краю безпілотний літальний апарат Збройних Сил України виявив диверсійно-розвідувальну групу, яка незаконно перетнула державний кордон. Ворог помітив нашу пташку. Аби вивести БПЛА зі строю та приховати свої наміри він активно використовує засоби радіоелектронної боротьби. 

 

У визначений керівником навчання район висувається наша бойова група на автомобілі, де встановлено мобільний комплекс спостереження. Завдання - дорозвідка умовної цілі противника та передача координат у штаб для ухвалення рішення щодо її знищення.

 

Час розгортання - кілька хвилин. Розгортання вишки, фіксація додаткових опор на розпірках, налаштування мережі «Інтернет» за допомогою «Старлінк», під’єднання живлення. А ще - маскування й ведення кругової оборони.

 

Як зазначив командир групи, сьогодні цілі - навчальні, проте щодня відпрацьовуються алгоритми дій кожного та екіпажу загалом, уздовж кордону України у бойовому режимі. Від їхньої ефективності залежить життя багатьох людей та кінцеве виконання завдання.

 

Завдяки сучасним технологіям керування відеоспостереженням відбувається із середини автомобіля, що підвищує безпеку екіпажу. Тут встановлено автономний пункт управління, ноутбук, камера, акумуляторні батареї, жорсткі диски. Комплекс дає можливість вести спостереження, збирати дані, узагальнювати й передавати їх для ухвалення відповідних рішень, особливо на територіях, де наразі немає електроенергії, мобільного зв’язку та Інтернету.

 

- Ми працюємо на різній місцевості, зазвичай із укриття. Мобільний комплекс спостереження більш стійкий до засобів РЕБ противника, аніж БПЛА, а ще він забезпечує можливість вести спостереження на чималій відстані та на 360 градусів. Ця відеокамера фіксує зображення хорошої якості завдяки спроможності значного наближення об’єктів, - наголосив офіцер.

 

Матеріали Інформагентства АрміяInform

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!