ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОМережею шириться фейкове відеозвернення Зеленського про скасування воєнного стану

Мережею шириться фейкове відеозвернення Зеленського про скасування воєнного стану

30 ноября 2023
Мережею шириться фейкове відеозвернення Зеленського про скасування воєнного стану

Мережею шириться відео, в якому Зеленський «оголошує про скасування воєнного стану в 10 областях України». Воно – фейкове! Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій. 

 

Центр стратегічних комунікацій розвінчав чергову брехню росіян, які поширили неправдиву інформацію про те, що президент України скасував воєнний стан і мобілізацію в 10 областях, аби піднімати економіку. Таке відео, яке нібито є фрагментом сюжету телеканалу ICTV, поширюють у TikTok.

 

Насправді відео запостив акаунт з логотипом ICTV на аватарі, щоб виглядати правдоподібніше, але це – не сторінка каналу, а саме відео є підробкою!

 

Для створення фейку шахраї використали відеозвернення Зеленського від 23 листопада, у якому він говорить про нові санкційні рішення. І ні слова – про скасування воєнного стану, цю «заяву» зловмисники наклали поверх оригінального відео.

 

Також у кінці ролика показують ведучого ICTV, який закликає перейти за посиланням, щоб дізнатися, в яких саме областях скасовують воєнний стан. Цей текст також озвучили поверх відео, а саме посилання є рекламою сумнівного Telegram-каналу.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!