ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОМер американського міста Атенс відвідав Рівненщину

Мер американського міста Атенс відвідав Рівненщину

19 февраля 2024
Мер американського міста Атенс відвідав Рівненщину

У червні минулого року, за сприяння проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Острог та Атенс (штат Огайо, США) стали містами-побратимами. А нині на Рівненщину із візитом прибув мер Атенса Стів Петтерсон, який має українське коріння.

 

Про можливості розширення співпраці, зокрема на рівні штат-область, він говорив із начальником РівнеОВА Олександром Ковалем, його заступниками та представниками проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

 

«Наші міста - Острог та Атенс мають багато спільного. Так само є точки дотику й між Рівненщиною та штатом Огайо. Це стосується культури, торгівлі, а особливо - освіти. Так, Університет Огайо є одним із найдавніших в Америці, а Острозька академія - найстаріша в Україні», - сказав Стів Петтерсон.

 

Мер також розповів, що має українське коріння. Його дід, який родом із Криму, емігрував до США у 1911 році. Тож, як зізнався американський посадовець, співпраця із українським містом його одразу зацікавила. 

 

«Острог - це справді історичне місто як для Рівненщини, так і для країни в цілому. І дійсно, на сьогодні воно знову стало важливим освітнім центром. Проте впевнений, що нам варто як надалі розвивати існуючу взаємодію, так і розширювати її на рівень області та штату», - зазначив Олександр Коваль.

 

Учасники зустрічі мали змогу представити свої регіони. Зокрема, обговорили економічні та промислові особливості, акцентували на соціальній взаємодії жителів, продемонстрували гостям й роботу Аналітичного порталу Рівненщини.

 

Очільник області також висловив подяку колезі із Штатів за підтримку та допомогу, яку надає Україні американський народ.

 

«Відвідавши Україну, я розумію, що нам варто робити ще більше, щоб допомогти вашій державі та її громадянам. Кожного дня ви стикаєтесь із серйозними складнощами, яких завдає повномасштабне вторгнення. Після повернення на батьківщину я наголошуватиму на цьому», - підсумував Стів Петтерсон.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!