ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОКОРИГУВАЛЬНИЦІ З ДОНЕЧЧИНИ ЗА ДЕРЖАВНУ ЗРАДУ ЗАГРОЖУЄ ДОВІЧНЕ УВ’ЯЗНЕННЯ

КОРИГУВАЛЬНИЦІ З ДОНЕЧЧИНИ ЗА ДЕРЖАВНУ ЗРАДУ ЗАГРОЖУЄ ДОВІЧНЕ УВ’ЯЗНЕННЯ

4 марта 2024
КОРИГУВАЛЬНИЦІ З ДОНЕЧЧИНИ ЗА ДЕРЖАВНУ ЗРАДУ ЗАГРОЖУЄ ДОВІЧНЕ УВ’ЯЗНЕННЯ

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки Донеччини, якій інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

 

Слідством встановлено, що жительку м. Костянтинівка, Донецької області, завербував представник спецслужб рф. На виконання його завдань жінка коригувала обстріли, збираючи розвіддані про місця ракетних ударів, завданих військовими рф, а також про пункти дислокації, рух, підрозділи та чисельність особового складу Сил оборони на Донеччині.

 

Обвинувачена систематично фотографувала місця розміщення українських захисників та іноземної техніки і за окрему плату «зливала» ці дані представнику спецслужб країни-агресора через месенджер «Telegram». При цьому жінка діяла свідомо і знала, що займається підривною діяльністю, яка загрожує державній безпеці України. Втім, у переписці зі своїм куратором, вона шкодувала лише про те, що не може «зробити більше для росії».

 

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.


Санкція статті за державну зраду передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!