ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОХворіють переважно дорослі. На Рівненщині зростає захворюваність на коронавірус

Хворіють переважно дорослі. На Рівненщині зростає захворюваність на коронавірус

15 августа 2024
Хворіють переважно дорослі. На Рівненщині зростає захворюваність на коронавірус

Минулого тижня на Рівненщині виявили 814 хворих на COVID-19, що на пів тисячі випадків більше, ніж за попередні сім днів. Новий штам вірусу - FLіRT, вірогідно, вже поширений в регіоні, при цьому офіційних випадків ще не зареєстровано.


Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА повідомив гендиректор Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб, головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

 

"Здебільшого, вірус виявляють у дорослих віком 30-64 роки. Найбільше хворих у Рівненському районі - 614, серед них 81 особа госпіталізована. На жаль, цьогоріч в області зафіксували й 16 летальних випадків із підтвердженим діагнозом COVID-19", - розповів спікер.

 

Найбільша кількість випадків COVID-19 зареєстрована у Деражненській, Здолбунівській, Бугринській, Городоцькій та Рівненській громадах.

 

Водночас, з початку року на коронавірусну інфекцію захворіли 2575 людей, що на 73,2% менше, ніж за аналогічний період торік.

 

"Зауважу, що існуючі вакцини залишаються ефективними для захисту від тяжких форм COVID-19. Якщо людина не має жодної дози щеплення, то навіть після одужання є сенс вакцинуватись. Також важливо ревакцинуватись особам з груп ризику, якщо від попереднього щеплення минуло 6 чи більше місяців", - сказав Роман Сафонов.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!