ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОБілоруські силовики знову стріляли на кордоні з Польщею

Білоруські силовики знову стріляли на кордоні з Польщею

3 февраля 2022
Білоруські силовики знову стріляли на кордоні з Польщею

Білоруські військові у вівторок здійснювали постріли із сигнальної зброї на кордоні з Польщею, одна з ракет впала біля поста польських прикордонників.

 

Про це інформує у Твітері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

 

“Сьогодні вночі, близько 02:40 (за київським часом), на ділянці кордону, що охороняється прикордонною заставою у Біловежі, білоруські солдати стріляли із сигнальної зброї, ракета впала на польську сторону. У цьому місці є постійний пост польських служб”,- йдеться в повідомленні.

 

Як інформує ПС Польщі, за минулу добу 39 осіб намагалися нелегально потрапити з Білорусі до Польщі. Серед затриманих були, зокрема, громадяни Іраку, Шрі Ланки та Афганістану. Від початку року польські прикордонники затримали на кордоні з Білоруссю вже понад тисячу мігрантів з півдня.

 

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути близько 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки.

 

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, побудувала тимчасові загородження з колючого дроту. Варшава планує побудувати до червня постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів. Будівництво “стіни” розпочалося наприкінці січня.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!