ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОБілорусь ухилилась від прямого визнання "ЛДНР": поважають рішення Путіна і Ко

Білорусь ухилилась від прямого визнання "ЛДНР": поважають рішення Путіна і Ко

23 февраля 2022
Білорусь ухилилась від прямого визнання "ЛДНР": поважають рішення Путіна і Ко

Білорусь заявила, що виступає за дипломатичні методи врегулювання конфлікту на Донбасі.

 

МЗС Білорусі заявляє, що з повагою і розумінням ставиться до рішення російської верхівки визнати кремлівських маріонеток "ЛДНР", проте від їхнього визнання ухилилось. Про це йдеться у повідомленні білоруського міністерства у Facebook.

 

МЗС країни поскаржилось на санкційний тиск з боку Заходу і застосування нібито агресивної риторики щодо Білорусі: "Прямим наслідком стало стрімке зростання напруги у східно-європейському регіоні, а також деградація системи міжнародної безпеки, яку створювали десятиліттями".

 

"У такій ситуації ми з повагою і розумінням сприймаємо рішення російської сторони про визнання незалежності "ЛДНР". Цей крок Росії має дещо політичне, проте серйозно гуманний вимір, враховуючи кількість російських громадян, які проживають на вказаних територіях, … а прагнення жити у мирі і згоді між народами – у нашому генетичному коді", – стверджує МЗС Білорусі.

 

Білорусь заявила, що виступає за дипломатичні методи врегулювання конфлікту на Донбасі, і готова цьому сприяти.

 

Визнання Путіним "ЛДНР"

 

Ввечері, 21 лютого, російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій "ЛДНР". Після чого з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні "документи". Одразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб. Того ж дня Путін наказав ввести частину регулярних військ на територію окупованих Донецької і Луганської областей. Журналісти помітили колони важкої техніки, що рухалися дорогами окупованих міст.

 

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, наголосив, що йдеться про порушення цілісності України і фактичним виходом з "Мінська". Міжнародна спільнота не визнає легітимність режимів "ЛДНР" й засуджує дії Росії

 

Тим часом в ОРДЛО триває примусова мобілізація цивільного населення. За словами очевидців, подекуди окупанти затримують навіть неповнолітніх. Крім того, тисячі мешканців окупованого регіонів були перекинуті терористами в рамках нібито "евакуації" у прикордонні російські області. Триває й ескалація на передовій. За останню добу в зоні ООС було поранено 12 бійців, шестеро отримали бойові травми; двоє військових, на жаль, загинули.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!