ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО50 агровиробників Рівненщини експортують продукцію за кордон

50 агровиробників Рівненщини експортують продукцію за кордон

21 августа 2024
50 агровиробників Рівненщини експортують продукцію за кордон

Торік експорт аграрної продукції Рівненщини становив 267 млн доларів. Більше 70% експорту припадає на країни Євросоюзу. Так, на сьогодні вже 50 агровиробників області постачають товари за кордон.


Про це йшлося під час семінару щодо розвитку експортного потенціалу місцевих с/г підприємств, що відбувся у Рівному.

 

"Попри виклики спричинені війною, аграрії Рівненщини продовжують розвиватись та нарощувати виробництво й експорт продукції. В тому числі, завдяки державним програмам підтримки. Лише цього року в межах програми "5-7-9" сільгоспвиробники залучили кредитів на 454 млн грн. Рентабельності агросектору додало й підвищення закупівельних цін. Це дасть змогу модернізуватись, а також впровадити енергоефективні рішення", - сказав заступник голови РівнеОДА Олександр Кохан.

 

Під час семінару підприємців ознайомили із порядком видачі ліцензій на експорт с/г продукції, митним оформленням, фінансовими інструментами для виробників й вимогами щодо транзиту та фітосанітарного контролю. 

 

"Регулярно проводимо подібні зустрічі з аграріями Рівненщини для налагодження ефективної співпраці між владою та бізнесом. Продовольча безпека області та України - це наше спільне завдання", - зазначила директорка Департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько.

 

Захід організовано Рівненською ОДА у співпраці із Програмою розвитку ООН в Україні та за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!