ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПонад 3 мільйони штрафу заплатили порушники за перевантажені фури на Рівненщині

Понад 3 мільйони штрафу заплатили порушники за перевантажені фури на Рівненщині

3 декабря 2020
Понад 3 мільйони штрафу заплатили порушники за перевантажені фури на Рівненщині

Понад 3 мільйони гривень штрафу сплатили перевізники за перевантажені фури. Їх оштрафували під час зважування на майданчиках габаритно-вагового контролю. Виявилося, що фури переміщалися дорогами області із перевищеними ваговими нормами – понад 40 тонн.

 

Як повідомляють у Рівненській ОДА, загалом з початку року на дорогах Рівненщини перевірили майже 55 тисяч транспортних засобів. За перевантаження виписані штрафи у сумі понад 132 тисяч євро, що становить близько 3 млн грн.

 

«Ми маємо не лише ремонтувати дороги, а й зберегти їх від руйнувань. Для цього якраз і встановлюють на дорогах габаритно-ваговий контроль. Кошти від штрафів порушників надійдуть до державного бюджету, але повернуться до нас у вигляді субвенцій на ремонт автошляхів», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. В області облаштовані три майданчики – в Опарипсах на кордоні з Львівщиною, Корці та Любомирці Рівненського району. Тут працюють представники Укртрансбезпеки спільно з поліцією, Службою автомобільних доріг та ОДА.

 

«Зважують транспорт в режимі 24/7. Варто відмітити ефективність зважувального комплексу на дорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів у Любомирці Рівненського району. Його робота стартувала у липні цього року. Проте за цей час нараховано штрафів понад 33,8 тисяч євро», — розповідає керівник Укртрансбезпеки у Рівненській області Микола Коваленко. І додає, що останнім часом спостерігається позитивна тенденція на дорогах – перевізники стали більш свідомими та менше нехтують правилами перевезення вантажів.

 

Нагадаємо, на автодорогах державного значення Рівненської області облаштовують три майданчики для зважування в русі WiM (Weigh-in-Motion). Наразі такі два пункти монтують на ділянках доріг М-07 Київ-Ковель-Ягодин та Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів. Також найближчим часом розпочнуться роботи з будівництва такого ж комплексу на півдні області, поблизу Острога. «Зважування в русі» WIM — це розумна система, завдяки якій можна виявити перевантажений транспорт під час руху. Автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Таким чином фіксуються фури, які руйнують наші дороги.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!