ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО1500 ДОЛАРІВ США ЗА СПРИЯННЯ В ОФОРМЛЕННІ ГРУПИ ІНВАЛІДНОСТІ: НА ХАБАРІ ВИКРИТО ЛІКАРЯ

1500 ДОЛАРІВ США ЗА СПРИЯННЯ В ОФОРМЛЕННІ ГРУПИ ІНВАЛІДНОСТІ: НА ХАБАРІ ВИКРИТО ЛІКАРЯ

15 декабря 2023
1500 ДОЛАРІВ США ЗА СПРИЯННЯ В ОФОРМЛЕННІ ГРУПИ ІНВАЛІДНОСТІ: НА ХАБАРІ ВИКРИТО ЛІКАРЯ

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури лікарю-травматологу одного з медзакладів Сарненщини повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).


За даними досудового розслідування, чоловік висловив пропозицію надати йому неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення членами МСЕК та виготовлення необхідних медичних документів для отримання клієнтом групи інвалідності. В подальшому це дозволило б чоловікові отримати відстрочку від мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон.

Лікаря викрито «на гарячому» під час одержання 1500 доларів США хабаря.

 

У ході проведення невідкладного обшуку в його кабінеті виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди, а також ще понад 230 тис. грн, 4 700 доларів США та медичні документи.


Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу. Крім того, перевіряється причетність до вчинення злочину працівників медзакладу, а також законність отримання іншими особами медичних документів, які дають право на відстрочку від мобілізації.

 

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

 

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!