ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО11 об’єктів Рівненщини увійшли в програму «Велике будівництво – 2021»

11 об’єктів Рівненщини увійшли в програму «Велике будівництво – 2021»

22 февраля 2021
11 об’єктів Рівненщини увійшли в програму «Велике будівництво – 2021»

Нові школи, стадіони та дитячі садки з'являться на Рівненщині завдяки Національній програмі «Велике будівництво». 

 

Цьогоріч в Президентську програму на Рівненщині потрапило 11 об’єктів. Президент Володимир Зеленський нагадує, що "Велике будівництво" — це велика програма, яку не слід обмежувати лише спорудженням доріг, а варто розширювати об'єктами інфраструктури.

 

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, серед них 2 школи (с.Цепцевичі та с.Борбин); 3 дитячих садочки (м.Рівне, с.Горбаків та смт Мізоч);  5 спортивних об’єктів (м.Рівне (спорткомплекс на Макарова), м.Костопіль, м.Здолбунів, смт Млинів, м.Дубно); 1 пожежне депо з житловим приміщенням у Рівному). «На реалізацію цих проектів плануємо спрямувати 160,6 мільйонів гривень державного бюджету та 38,7 мільйонів з місцевих бюджетів. Приємно, що «Велике будівництво» продовжується. Ми вже змогли переконатися, що програма — це не лише поліпшення соціальної інфраструктури для людей. Вона має й позитивний економічний ефект», — відзначив Віталій Коваль.

 

Нагадаємо, минулого року на Рівненщині добудували п’ять шкіл на 2425 учнівських місць, завершили п’ять дитячих садочків — 533 дитини пішли в оновлені дошкільні заклади; збудували чотири спортивні об’єкти – 2609 глядацьких місць доступно для користування громадою області; відремонтували 200 кілометрів доріг, а це стільки ж, як за попередні чотири роки.

 

Загалом по Україні у 2021 році до «Великого будівництва» включено 500 об’єктів. Це 95 шкіл, 70 садочків, 80 спортивних об’єктів, 200 амбулаторій. Вперше до програми включені 35 лікарень та 20 культурних об’єктів. На реалізацію цих проєктів планується спрямувати 9 млрд грн.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!