ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО"Ми продовжимо тиснути на Лукашенка" – Держдеп США

"Ми продовжимо тиснути на Лукашенка" – Держдеп США

9 ноября 2021
"Ми продовжимо тиснути на Лукашенка" – Держдеп США

Сполучені Штати не припинять тиску на режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка на тлі створення ним масових потоків мігрантів до ЄС і намагань дестабілізувати мир та безпеку в Європі. Про це повідомляє речник Державного департаменту США Нед Прайс, цитує Укрінформ.

 

"Ми занепокоєні тривожними кадрами й повідомленнями, які надійшли впродовж вихідних з білорусько-польського кордону. Сполучені Штати рішуче засуджують політичне використання та примушення режимом Лукашенка вразливої категорії людей, а також бездушне й нелюдське сприяння з боку режиму потокам нелегальної міграції через його кордони. Допоки режим у Білорусі відмовлятиметься виконувати власні міжнародні зобов’язання, підриватиме мир і безпеку в Європі, продовжуватиме пригнічувати й знущатися над людьми, які прагнуть жити у свободі, ми продовжимо тиснути на Лукашенка", - заявив Нед Прайс.

 

Окрім цього, Прайс наголосив, що Сполучені Штати закликають режим "негайно припинити його кампанію щодо організації та примусового створення потоків нелегальних мігрантів" через білоруський кордон до Європи. Він також зауважив, що Штати й надалі підтримуватимуть Польщу та всіх партнерів у Європі, яким загрожують неприйнятні дії з боку режиму в Білорусі.

 

Нагадаємо: Вранці 8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Вранці з'явились повідомлення про велику групу мігрантів, що рухається до кордону у супроводі білоруських силовиків. Вдень сталися перші спроби прориву через кордон. Надвечір мігранти облаштували табір поруч з кордоном. У Польщі кажуть, що у безпосередній близькості до кордону може перебувати 2-3 тисячі людей.  З польсько-білоруського кордону з'явилися повідомлення про постріли. Державний прикордонний комітет Білорусі заявляє, що стріляють на території Польщі, тоді як опозиційний білоруський журналіст пише, що це білоруські силовики.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!