ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИВакцинація від коронавірусу почнеться завтра - Віктор Ляшко

Вакцинація від коронавірусу почнеться завтра - Віктор Ляшко

23 февраля 2021
Вакцинація від коронавірусу почнеться завтра - Віктор Ляшко

Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочнеться завтра, 24 лютого. Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив заступник міністра охорони здоровʼя - головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 

"Вакцинацію плануємо розпочати уже завтра, після доставки перших партій", - сказав Віктор Ляшко. Він додав, що вакцинація розпочнеться із медиків, які надають допомогу хворим на COVІD-19.

 

"Перші 7 областей, які отримають вакцину - це Київ і Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця. Вакцинація починається після доставки вакцини", - зазначив Віктор Ляшко. За словами заступника міністра, всього завтра вакцину відправлять до 11 областей, частина із яких отримає препарати 25 лютого через особливості логістики. Разом із вакцинами також доставлять шприци і бокси для безпечної утилізації.

 

На першому етапі проводити вакцинацію будуть лише мобільні бригади. Віктор Ляшко додав, що вакцина, вироблена за ліцензією Oxford/AstraZeneca, і вироблена на майданчиках Serum Institute, який розміщений в Індії, повністю безпечна, її імуногенність становить понад 97 відсотків.

 

Довідково:

Вакцина Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield. Цю вакцину для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Для повної імунізації потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

Сьогодні в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), закуплену за кошти державного бюджету. Закупівля була проведена через британську закупівельну агенцію Crown Agents.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!