ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИУ Рівному запрацювала аптека-музей (+ФОТО)

У Рівному запрацювала аптека-музей (+ФОТО)

5 марта 2020
У Рівному запрацювала аптека-музей (+ФОТО)

У приміщенні однієї з найстаріших аптек міста запрацював музей. Аптека по вулиці Соборній, 187 діє там ще від початку XX століття. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

 

Для перших відвідувачів аптеки-музею сьогодні провели невеличку екскурсію та організували театральне дійство. Тут багато цікавих експонатів, серед яких «пігулки» для щастя, «ліки» від заздрощів. Є тут фігура першого директора аптеки, котру виготовили майстри рівненського лялькового театру.

 

Музей поєднав дух середньовіччя, сучасності та інтерактивність. Серед перших відвідувачів – представники обласної і міської влади.

 

«Вітаю місто та область із цією неординарною та історичною подією. Музей беззаперечно стане однією із  візитівок Рівненщини. Безмежне дякую автору проєкту, авторитетному Володимиру Синяку, який присвятив велику частину свого життя для розвитку фармацевтичної галузі», - привітав присутніх перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

 

У закладі старовинні меблі та своя аптечна лабораторія. Серед пам’яток – 100-літній касовий апарат, за допомогою якого не лише фіксували продаж препаратів, а й вели облік пацієнтів і відкривали кредити. Є тут скриня і стілець фармацевта, колби, мензурки, ваги та ступки.

 

Для всіх відвідувачів чекають провізори, готові провести майстер-класи. Тож усі охочі новоствореного музею можуть спробувати виготовити свої ліки власноруч.

 

 

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!