ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИУ Києві викрили масштабний офіс російських провокаторів

У Києві викрили масштабний офіс російських провокаторів

29 января 2020
У Києві викрили масштабний офіс російських провокаторів

У Києві СБУ викрила великий офіс російських провокаторів, які займалися псевдомінуваннями та поширенням фейків у соцмережах.

 

За даними правоохоронців, організатори "ботоферми" мали понад 500 активних акаунтів, повідомляє пресслужба СБУ. Через них провокатори поширювали у мережі неправдиву інформацію, підбурювали протестні настрої населення та здійснювали атаки на акаунти високопосадовців.

 

Особи організаторів встановлені. Кінцевою метою замовників було зниження довіри громадян до державних інституцій через розповсюдження недостовірної інформації щодо економічної та соціальної ситуації в Україні, – розповіли в СБУ.

 

Окрім того, "ботоферма" розсилала анонімні повідомлення про мінування великих об’єктів і місць масового скупчення людей: торгово-розважальних центрів, станцій метро, автовокзалів. Зловмисники також дистанційно реєстрували у телеграмі анонімні акаунти, через які незаконно продавали вогнепальну зброю, вибухівку, наркотики тощо.

 

"Ботоферма" розташовувалась в одному з орендованих офісів у Києві. Під час обшуку правоохоронці знайшли там комп’ютерну техніку, спеціальне обладнання (GSM-модеми, шлюзи) та майже 2 тисячі SIM-карток мобільних операторів. Також слідчі вилучили чорнові записи щодо реєстрації користувачів соцмереж, які писали провокативні коментарі під публікаціями українських політиків.

 

Наразі правоохоронці з'ясовують усі деталі роботи "ботоферми", щоб притягнути до відповідальності двох підозрюваних у її створенні.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!