ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИСвященник УПЦ Косовський продовжує прославляти Кирила

Священник УПЦ Косовський продовжує прославляти Кирила

15 сентября 2022

 

Під час візиту 11 вересня 2022 року предстоятеля Української православної церкви митрополита Онуфрія до Дерманського Свято-Троїцького жіночого монастиря, відбулось богослужіння з нагоди свята Усікновіння голови Іоанна Предтечі та прославлення святителя Ієрофея (Лобачевського).

 

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на те, що архієпископ Рівненсько-Острозької єпархії УПЦ Пимен благословив припинити поминання «патріарха московського і всієї русі» Кирила в храмах та монастирях Рівненської єпархії,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

представник Київської митрополії УПЦ Сергій Косовський упам’янув «патріарха» Кирила після патріархів Антіохійського та Єрусалимського. Саме так чинять глави автокефальних церков. Хоча й було пропущено формулювання "великого пана та отця нашого", яке прийняте при згадці російського патріарха. У молитві не було згадки ім'я патріарха Константинопольського, котрий визнав «Православну церкву України». Умовчано і про глав наступних православних церков: Елладської, Кіпрської та Олександрійської.

 

 

 

 

 

 

 

 

Також на святі був присутній славнозвісний митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Іван Паканич). Незважаючи на тяжкі битви українських воїнів на Сході, в цей день І. Паканич разом з прихильниками УПЦ щиро молилися «представникам канонічної церкви», які зараз благословляють рашистів на вбивство, знущання та гвалтування українського народу.

 

 

 

 

 

Як повідомлялося, 27 травня 2022 року Собор Української православної церкви оголосив про нібито повну самостійність та незалежність від Москви, однак у підсумкових документах Собору немає жодного слова про розрив із Московським патріархатом. Також не було й заяви предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія про вихід зі складу Священного Синоду РПЦ. Хоча священнослужителі УПЦ під час представницьких зборів під головуванням голови УПЦ МП митрополита Онуфрія, і засудили війну в Україні, закликали Росію та Україну до мирних переговорів.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!