ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИПонад 70 мільйонів збитків завдано державі внаслідок незаконного видобування базальту на Рівненщині

Понад 70 мільйонів збитків завдано державі внаслідок незаконного видобування базальту на Рівненщині

26 августа 2021
Понад 70 мільйонів збитків завдано державі внаслідок незаконного видобування базальту на Рівненщині

Поліцейські викрили та задокументували незаконну діяльність двох відкритих акціонерних товариств у незаконному видобутку  та реалізації корисних копалин за відсутності спеціального дозволу на користування надрами.

 

У рамках досудового розслідування слідчі встановили, що два суб’єкти господарювання на території Головинської сільської ради Рівненського району, які  здійснювали із 2017 року незаконний видобуток та реалізацію базальту, що відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення, не продовживши спеціальний дозвіл на користування надрами. Цим самим вони завдали збитків державі на понад 70 мільйонів гривень.


За результатами проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання та провадження діяльності фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили та вилучили спецтехніку, вантажні автомобілі, грошові кошти у гривневому еквівалентів у сумі майже 700 тисяч гривень, боєприпас (гранату Ф-1), понад 300 набоїв та інші речові докази, які мають суттєве значення у справі.  

 



За результатами проведених експертиз вирішуватиметься питання про повідомлення особам, причетним до незаконного бізнесу, про підозру.

 

 

Слідчі дії у кримінальних провадженнях за фактами незаконного видобування корисних копалин (ч. 2 ст. 240), легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені групою осіб (ч.2 ст. 209), незаконного зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 263) КК України.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!