ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИНа Рівненщині судитимуть терориста, який віддавав накази вбивати українців

На Рівненщині судитимуть терориста, який віддавав накази вбивати українців

7 июля 2022
На Рівненщині судитимуть терориста, який віддавав накази вбивати українців

На Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть терориста, який віддавав злочинні накази обстрілювати українських військових 

 

За матеріалами Управління СБ України в Рівненській області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно бойовика незаконного збройного формування т.зв. «ДНР», який віддавав накази обстрілювати позиції військовослужбовців Збройних сил України. 

 

У ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа активно підтримувала ідею відокремлення частини території України та з метою участі у бойових зіткненнях проти ЗС України ініціативно приєдналася до силового блоку псевдодержавного утворення т.зв. «ДНР».

 

Крім цього, зазначений громадянин протягом тривалого часу обіймав посаду заступника командира 3 мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької слов’янської бригади 1 АК НМ т.зв. «ДНР» та у 2018 році перебував на посаді командира вказаного батальйону. Під його командуванням здійснювались регулярні обстріли позицій ЗС України в районі населених пунктів Чермалик, Новоселівка Друга та Гранітне Волноваського району Донецької області. 

 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, до суду скерований обвинувальний акт стосовно зазначеної особи, яку підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!