ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИНа Рівненщині СБУ викрила чергову прихильницю «руського міра», яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

На Рівненщині СБУ викрила чергову прихильницю «руського міра», яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

9 мая 2023
На Рівненщині СБУ викрила чергову прихильницю «руського міра», яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

Так, у Рівненській області співробітники СБУ припинили діяльність місцевої мешканки, яка була прихильницею військової агресії рф проти України та відкрито пропагувала у заборонених соцмережах та серед своїх знайомих прокремлівські наративи. 

 

Вказана особа є активною учасницею проросійських груп та неодноразово серед своїх підписників намагалася знайти однодумців, які також підтримували загарбницьку діяльність путінського режиму. 

 

У ході проведених обшуків за місцем проживання прихильниці «руського міру» вилучено мобільний телефон, який використовувався для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

 

За даними слідства Управління СБУ в Рівненській області, вказана особа є громадянкою рф та має посвідку на постійне проживання в Україні.

 

Фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». 

 

Матеріали справи скеровано до суду.

 

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

 

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!