ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИДля безпеки регіону необхідна деокупація Криму, і це буде зроблено - Резніков

Для безпеки регіону необхідна деокупація Криму, і це буде зроблено - Резніков

13 апреля 2023
Для безпеки регіону необхідна деокупація Криму, і це буде зроблено - Резніков

Для повної безпеки та свободи судноплавства у Чорному та Азовському морях необхідне звільнення Криму, і це буде зроблено – півострів обов’язково повернеться в українську родину.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на полях Першої Чорноморської безпекової конференції у Бухаресті.

"Для забезпечення 100-відсоткової безпеки та свободи судноплавства на Чорному та Азовському морях Крим має бути звільнено, і він буде звільнений. Він знову повернеться в українську родину, як це відбулося у 1991 році. Крим – це Україна", - заявив Резніков, коментуючи запитання кореспондента Укрінформу щодо перспектив звільнення Криму.

Міністр наголосив, що Україна "зробить все" для звільнення Криму, і після деокупації "вже можна буде гарантувати повномасштабну безпекову ситуацію у Чорному морі, разом з країнами-партнерами".

"Тому потрібно це вже робити і готуватися. І ми готові ділитися нашим досвідом та знаннями, тому що Республіка Молдова потерпає від гібридної атаки росії вже багато десятків років, у тому числі з тимчасовою окупацією частини Молдови, з гібридними провокаціями, інформаційними вкиданнями, з газовим та електричним шантажем. І ми бажаємо їм перемог в цьому, разом з нами", - прокоментував Резніков також тристоронню зустріч керівництва МЗС та МО України, Румунії та Молдови у Бухаресті.

Він поінформував, що за результатами зустрічі було підписано тристоронній меморандум "про продовження нашої плідної співпраці", а також було домовлено про технічні елементи взаємодії.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Румунії в четвер проходить другий (офіційний) день Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської Платформи, яка зібрала в Бухаресті представників понад 50 країн та організацій.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!