ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИ"Повторители победобесия ... "

"Повторители победобесия ... "

8 мая 2021
"Повторители победобесия ... "

Пам'ятаєш ?!.

Нічого вони не пам'ятають. Так, давайте я нагадаю, щоб поменше кричали "можемповторить". (автор – журналіст Павло Бондаренко).

З 25 квітня по 2 травня червона армія штурмувала Берлін. За цей штурм вона заплатила 80 тисячами життів своїх солдатів (не плутати зі всією Берлінською стратегічною наступальною операцією, яка почалася 16 квітня) і ще 300 тисячами калік. Це офіційно. Неофіційне число вбитих перевищує 100 тисяч.

Щоб страждаючим на "победобесие" було зрозуміло: штурмували не просто Берлін, а Берлін, який БУВ ВЖЕ щільно оточений.

Кільце оточення проходило в 70-120 кілометрах західніше. Берліну нізвідки було чекати допомоги - війна вже скінчилася, Німеччина розгромлена, Австрія окупована.

Простіше кажучи, Берлін був "табором озброєних військовополонених" плюс три мільйони цивільних, яких годувати було нічим. "Дайте защитникам Берлина еще неделю доесть последнюю гнилую конину. Потом Берлин сам выбросит белый флаг", - як вірно підмітив письменник і дослідник Другої світової війни Віктор Суворов.

Радянські генерали теж не всі були тупі, як Жуков або Конєв. Олександр Васильович Горбатов в той час був генерал-полковником, командувачем 3-тьою армією. Командував чудово. Ось що він писав про штурм Берліна:

"С военной точки зрения Берлин не надо было штурмовать… Город достаточно было взять в кольцо, и он сам бы сдался через неделю-другую. Германия капитулировала бы неизбежно. А на штурме, в самый канун победы, в уличных боях мы положили не меньше ста тысяч солдат... и уж каждый думал: завтра жену, детей увижу".

Які дружина чи діти?! Більшості з тих, кого товариш Жуков на прізвисько "М'ясник" уклав в берлінську землю, було по 17-19 років. Вони і дівчину у своєму житті жодного разу не поцілували!

Але Жукову було по ... . І іншому злочинцю, котрий теж штурмом командував - маршалу Конєву (за те, що безжально гнав солдатів на кулемети і мінні поля, ті дали йому кличку "Генерал Вперед") - теж "покласти" (або "накласти" - як хочете) на життя 100 тисяч хлопчаків.

Заднім числом брехуни з московського «агитпропа» "відмазку" придумали, мовляв, якби не ми - Берлін взяли б американці і англійці. Навіть, якби й так - нехай би і брали, нехай своїх 100 тисяч покладуть, а наші будуть цілі. Але насправді, ще на Ялтинській конференції було домовлено: Берлін бере «РККА». Тому союзники на Ельбі і зупинилися.

З Берліном все простіше і страшніше: товариш Сталін вирішив собі станом на 1 травня подарунок зробити у вигляді червоного прапора над Рейхстагом.

Але ж це не перший подібний злочин комуністів. У січні 1943 року точно так же Червона Армія штурмувала оточену в Сталінграді армію Паулюса. "Табір озброєних військовополонених" - це сказав командувач 8-ою гвардійською армією Чуйков саме про сталінградське угруповання німців. Скільки при тому штурмі лягло радянських солдатиків?

Зате товариш Сталін собі подарунок зробив на 25-річчя фейкового дня народження РККА - "звільненням" міста свого імені.

І ось ці схиблені на "победобесии" дорослі дядьки, які на фотографії, "повторити" хочуть? Їх би на штурм якого-небудь Ржева, по мінних полях, так щоб кулеметний вогонь загороджувального загону в потилицю. Або в літак, який не картонний, а справжній - за статистикою радянський льотчик-винищувач гинув у п'ятому бойовому вильоті.

Але вони ось в такому вигляді марширують і самі собі кандидатами на подорож до лікарні ім. Н. А. Алексєєва (в народі - "Канатчикова дача") ...

"Повторители" ...

P.S.

Традиційно.

"Народ, который не знает, или забыл свое прошлое, не имеет будущего" (Платон).

від автора:  «такой народ обречен ходить по граблям, причем, по кругу.»

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!