ГОЛОВНАПОДІЇПанахида за спокій душ українських військовослужбовців

Панахида за спокій душ українських військовослужбовців

2 сентября 2020
Панахида за спокій душ українських військовослужбовців

Біля меморіалу «Стіна пам’яті полеглих за Україну» 29 серпня предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський та всієї України Епіфаній звершив панахиду за спокій душ українських військовослужбовців, що життя своє поклали за Україну.

29 серпня – особлива дата. Цього дня згадуються всі захисники, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Пам’ять своїх захисників Україна вшановує у роковини Іловайської трагедії.

У ніч з 28 на 29 серпня 2014 року президент РФ Владімір Путін закликав відкрити гуманітарний коридор для українського війська. Уже зранку колони армійців рушили так званим «зеленим коридором». Попри домовленості, російські військові обстріляли наших захисників з артилерії. Унаслідок трагедії убиті 366 українських воїнів, 429 поранені і ще 300 взяті в полон.

Предстоятелю ПЦУ співслужили митрополит Гальський Еммануїл, архієпископ Агапіт, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, капелани ПЦУ та численне духовенство та монахи Михайлівського монастиря. На молитву прийшли матері вбитих військових із портретами своїх синів, побратими, рідні та друзі. «Нехай Господь упокоїть їхні душі у Царстві Небесному та дарує їм вічне блаженне життя.

А також теплим словом підтримаймо їхніх рідних та близьких, попросімо у Господа, щоби Він духовно зміцнив їх та розрадив», – сказав предстоятель Української Церкви митрополит Епіфаній після молитви.

 

Так звана «УПЦ Московського патріархату» проігнорувала День пам’яті захисників України.

Очільник РПЦвУ митрополита Онуфрій (Березовський) не провів молитовного вшанування полеглих українських героїв.

Попри офіційне запровадження у 2019 році 29 серпня Днем пам’яті захисників України в РПЦвУ ні 29 серпня, ні кілька днів по цій даті немає жодних новин про вшанування українських військовослужбовців.

Так звану «УПЦ МП» не обходить, що у цей день на згадку про полеглих українських воїнів був приспущений Державний прапор України й оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання. Онуфрій не спромігся навіть покласти квітів до Стіни пам’яті захисників України.

За матеріалами "Духовний фронт".

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!