ГОЛОВНАБацька - всьо...

Бацька - всьо...

21 сентября 2020
Бацька - всьо...

Після 5 листопада, коли закінчиться термін повноважень Лукашенка, його перестануть визнавати президентом країни, повідомив депутат Литви в Європарламенті Пятрас Ауштрявічюс.

"Як тільки 5 листопада закінчиться термін повноважень чинного авторитарного лідера Олександра Лукашенка. Парламент більше не визнаватиме його президентом країни", - передає Європарламент.

Також Ауштрявічюс додав, що Євросоюзу потрібен новий підхід до Білорусі, який включає в себе припинення будь-якого співробітництва з режимом Лукашенка. Джерело: https://censor.net/.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко екстрено закрив кордони з Польщею і Литвою та «посилив» кордон з Україною, мотивуючи це тим, що «сценарій» знищення Білорусі «готувався протягом останніх десяти років, і реалізовували його США, Польща, Україна та інші країни».

У минулий четвер Європарламентом ухвалено резолюцію про ситуацію в Білорусі з осудом влади і з підтримкою опозиції, в документі міститься вимога санкцій проти Олександра Лукашенка, що захопив владу в Білорусі, його силового апарату, а також росіян, які надають підтримку білоруському режиму.

Зокрема, ЄП «засуджує гібридне втручання Російської Федерації в Білорусі, зокрема, делегування т.зв. «експертів по мас-медіа» в білоруські державні ЗМІ, радників в збройні сили та правоохоронні органи, і закликає уряд Російської Федерації припинити будь-які приховані або явні втручання у внутрішні процеси РБ; закликає Росію поважати міжнародне право і суверенітет Білорусі, попереджує, що Олександр Лукашенко не має політичного або морального права вступати в будь-які подальші договірні відносини від імені Білорусі, які можуть загрожувати суверенітету і територіальної цілісності Білорусі, в тому числі з російською владою».

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!