ГОЛОВНА3 тисячі доларів віддала рівнянка шахраям за «порятунок» дочки

3 тисячі доларів віддала рівнянка шахраям за «порятунок» дочки

3 января 2022
3 тисячі доларів віддала рівнянка шахраям за «порятунок» дочки

Зловмисник повідомив 78-річній жительці Рівного, що її дочка потрапила в автопригоду і для її лікування потрібні кошти. Вже за кілька хвилин на порозі квартири стояв невідомий, якому пенсіонерка віддала всі заощадження.

 

51-річна рівнянка самотужки доглядає за батьками: матір ходить лише у квартирі, а батько взагалі обмежений у пересуванні. Як тільки близько 10 години вчора, другого січня, жінка пішла на роботу, на стаціонарний телефон подзвонив невідомий чоловік, який представився слідчим. Він сповістив, що донька потрапила в автопригоду, тож потрібно відкривати кримінальне провадження.  Опісля до розмови долучився й «лікар», який повідомив, що дочка отримала тяжкі травми ніг. Відтак, аби залагодити усі питання потрібно 30 тисяч доларів. Для підсилення ефекту, у слухавці пенсіонерка почула нібито голос доньки: вона плакала і запевняла про потребу в коштах. 

 

Вже за кілька хвилин до квартири прийшов молодий чоловік, одягнений у чорний одяг та в масці, якому 78-річна господиня віддала усе, що відклала — три тисячі доларів США. Орієнтовно за годину пенсіонерка додзвонилася до доньки: тоді й з’ясувалося, що з нею все гаразд.

 

У рамках відкритого кримінального провадження за фактом шахрайства дізнавачі та оперативники встановлюють зловмисників.

 

Водночас правоохоронці застерігають, що не варто робити поспішних кроків, коли це стосується значних коштів: перервіть розмову та особисто зателефонуйте родичу, який нібито потрапив у біду або одразу на спецлінію 102.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!