ГОЛОВНА"Зелені чоловічки" Кремля прямують до Білорусі

"Зелені чоловічки" Кремля прямують до Білорусі

1 сентября 2020

"Зелені чоловічки" Путіна прямують до Мінська, — стверджує німецький таблоїд Bild. — Відповідні повідомлення білоруських ЗМІ підтвердили і інші іноземні джерела. Згідно з ними, російські ВПС організовують військові перельоти між Москвою і Мінськом.  На борту: відомі побиттям людей бійці "Росгвардіі" і ОМОНу, а також інші спецпідрозділи МВС Росії".

 "За запитом міністра внутрішніх справ Білорусі як мінімум один кремлівський літак «Іл-76» у неділю літав з російського військового аеропорту Чкаловський під Москвою до білоруського військового аеропорту Мачуліщі під Мінськом. На борту: три тонни вантажу і десятки росгвардійців", — передає журналіст Юліан Ріпці  .

Такий політ був запланований і на вівторок, пише видання:  "З Москви до Мінська знову планувалося доставити" силовиків та спецтехніку росгвардіі ". За інформацією Bild, запит включав військовий літак, 155 росгвардійців та 3 тонни вантажу".

"Генштаб Білорусі відмовив російському літаку у доступі до повітряного простору країни. Літак залишився стояти в Москві. Дані про проігнорований білоруської армією запит на політ просочилася в мережу Інтернет. Інсайдери оцінюють це як прояв опору всередині режиму Лукашенка на російське вторгненню".

"Але не тільки дані про польоти свідчать про російське втручання, — зазначає видання. — За інформацією Bild, бази ОМОНу в Санкт-Петербурзі і Москві" практично спорожніли". Сотні військових формувань російського МВС відсутні там вже протягом декількох днів. Зникли і їхні вантажівки та спецтехніка ".

"На це скаржаться в основному власники магазинів в околицях військових баз, які залежать від регулярних закупівель кремлівськими військовими формуваннями. Ця інформація також поступово стає відомою громадськості", — йдеться в статті.

"Уже в неділю цілі колони вантажівок російського МВС були помічені на автотрасі в напрямку Білорусі в Смоленській області. Примітно, що з вантажівок і автобусів були видалені всі написи і позначення".

 "Те, що відбувається нагадує про" зелених чоловічків "Кремля, які навесні 2014 року раптово опинилися в українському Криму та Донбасі і взяли під свій контроль більшу частину України. Лише через роки президент Путін визнав, що замасковані люди в Криму без відзнак були російськими солдатами".

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!