ГОЛОВНАІнформаційна агресія Росії проти України

Інформаційна агресія Росії проти України

3 августа 2020
Інформаційна агресія Росії проти України

Спроби Росії домінувати в українському інформаційному просторі ми розглядаємо як одну з передумов підготовки до агресії проти України. Кремль планує посилити інформаційно-психологічну війну. Для цього активно використовуються соціальні мережі, таргетовані інформаційні операції, фейки, дезінформація. Пише у своїй статті голова СЗР України Валерій Кондратюк для ZN,UA.

Слід згадати маніпулювання версіями з приводу збитого російськими окупантами літака рейсу МН-17, звинувачення України в підготовці терористів для ІДІЛ, поширення неправдивих відомостей про нібито використання території України для таємних лабораторних досліджень біологічної зброї. Не слід також забувати і про закладену в оновленій Конституції Росії норму про неможливість відчуження територій, а також кримінальної відповідальності за заклики до цього. Відтепер кожен, хто буде говорити про приналежність Криму Україні, може стати об’єктом кримінального переслідування в РФ.

Основним елементом розхитування українського суспільства зсередини є маніпулювання протестними настроями, побудоване, в тому числі на патріотичних почуттях (активно використовуються мовне і релігійне питання, проблематика зовнішнього управління України, в т.ч. за рахунок залежності від МВФ та інших західних установ і урядів).

Ресурсів на це і фінансових, і людських Кремль не шкодує. Інспіруються і інформаційно роздуваються провокації з нападами нібито «націоналістів» на представників «опозиційних» проросійських сил. У світі поширюється неправдива інформація про українських найманців у конфліктних регіонах, участь українців у масових заворушеннях в інших державах. Останній приклад такої спеціальної інформаційної операції - протести в Сербії. Кремль розповсюдив фейкові новини про причетність «українських найманців» до акцій протесту в Белграді з приводу невдоволення місцевого населення введення комендантської години у зв’язку із зростанням кількості хворих на коронавірус.

Комплексної оцінки та реагування української держави, спрямованого на стримування російської інформаційної агресії, вимагає діяльність проросійських телевізійних каналів в Україні.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!