ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЗеленський переконаний, що між Україною та Польщею у майбутньому не буде історичних питань

Зеленський переконаний, що між Україною та Польщею у майбутньому не буде історичних питань

6 мая 2021
Зеленський переконаний, що між Україною та Польщею у майбутньому не буде історичних питань

Про це він заявив під час спільного з Президентом Польщі Анджеєм Дудою брифінгу у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“…Я знаю, що в нас є деякі історичні питання, але я впевнений, що між нашими країнами в майбутньому, найближчому майбутньому, таких питань не буде, тому що ми дійсно один одного прекрасно розуміємо”, – підкреслив глава Української держави.

Він також подякував Дуді, який на зустрічі ще раз запевнив у підтримці й адвокації щодо членства України в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі.

“Для нас також це дуже важливий сигнал, і я вдячний за те, що завжди Польща на чолі з Президентом Дудою захищає наш суверенітет і нашу територіальну цілісність і не визнає незаконну анексію українського півострова Російською Федерацією”, – зазначив Зеленський.

За словами Президента, він вдячний за запрошення до Варшави до 230-річчя ухвалення першої Конституції Речі Посполитої.

“Для нас важливо бути присутніми сьогодні в Польщі на такому великому святі для польського народу і для всієї Європи. Я вас вітаю з цією річницею – 230 років Конституції 3 травня. Польща завжди підтримує Україну, український народ, особливо сьогодні, і тому я мав бути тут”, – заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський разом з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії 3 травня у Варшаві бере участь у відзначенні 230-річчя ухвалення першої Конституції Речі Посполитої.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася втраченою протягом 100 років, продали за 30 мільйонів євро.
Зустріч офіційних осіб із країн "Великої сімки" і так званого Глобального Півдня є частиною раунду переговорів, які готують ґрунт для саміту у Швейцарії.
Державна прикордонна служба створює підрозділи нового зразка бригадного типу, які можуть здійснювати бойові дії.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Український нападник Жирони залишається найкращим бомбардиром Ла Ліги завдяки особливим продуктам.
Артист розповів, що потрапив до лікарні після нещасного випадку. Ймовірно, він вдарився головою об бетонний стовп.
Європейські країни отримають понад 600 ракет AARGM-ER і додаткове обладнання на 2 млрд доларів.
Згідно з даними опитування, 25% респондентів зазначили, що багато з їх оточення намагаються уникнути мобілізації.
ASTRA зазначає, що серед убитих є призначена окупантами "голову" села Абрикосівка 54-річна Любов Тимчак.
Нападник Жирони і збірної України з футболу продовжує підкорювати чемпіонат Іспанії з футболу.
У своїх піснях Салехі підтримував багатомісячні протести в Ірані у 2022 році, спровоковані смертю 22-річної Махси Аміні.
Президент США Джо Байден таємно схвалив рішення відправити Україні ракети більшого радіусу дії ще в середині лютого, стверджують джерела.
Під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація.
Сухопутні сили ЗСУ позитивно оцінили, що "велика кількість людей вирішила оновити дані чи стати на облік".