ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЗеленський: Будемо робити все для повного захисту українського неба

Зеленський: Будемо робити все для повного захисту українського неба

5 ноября 2022
Зеленський: Будемо робити все для повного захисту українського неба
Найближчими тижнями Україна очікує хороших новин щодо ППО й ПРО.

Про це заявив у своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Робимо все, щоб у вас та в усіх інших наших воїнів було ще більше можливостей гнати ворога. І наступні тижні з цього погляду будуть дуже важливими – надзвичайно тісно працюємо з партнерами, щоб отримати для України більше танків, більше «броні», більше артилерії.

Хочу відзначити й наших прикордонників – тих, хто продовжує укріплювати рубежі на Сумщині, Чернігівщині й Харківщині попри постійні російські обстріли та провокації. У деяких прикордонних районах нашої країни майже щоденно – мінометний вогонь терористів, постійна загроза ракетних ударів. Дякую, хлопці, за стійкість і витримку!

Цього тижня вдалося забезпечити продовження роботи зернового коридору у Чорному морі. За підсумками семи днів із портів Одеси, Чорноморськ та Південний вийшли 28 суден, які перевозять понад 800 тисяч тонн агропродукції. Напрямки – Єгипет, Лівія, Марокко, Алжир, Оман, Туреччина, Китай та Ефіопія. Причому судно в Ефіопію зафрахтоване Продовольчою програмою ООН, на борту – 30 тисяч тонн пшениці. І це типовий перелік країн, які споживають більшу частину нашого аграрного експорту.

Саме на прикладі експортної зернової ініціативи ми показали, що світ здатен гарантувати стабільність попри будь-які загрози, які створює Росія. Світ не піддався на російський шантаж, ключові суб’єкти діяли рішучо, і як результат – загострення продовольчої кризи вдалося уникнути. Це один із найбільш вагомих міжнародних результатів усієї осені. Коли світ об’єднаний, у терористів немає шансів.

Ще один доказ сили від реального об’єднання світу – це робота нашої благодійної платформи United24. Сьогодні рівно пів року після її запуску. 

Майже 220 мільйонів доларів внесків від мільйонів людей з більш ніж сотні країн. Для України купуються дрони, гелікоптери, машини для розмінування, зокрема дуже ефективна Armtraс, десятки швидких, які вже працюють у прифронтових районах. До проекту приєдналися зіркові амбасадори: Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик, Демна, Лієв Шрайбер, Марк Гемілл, Imagine Dragons, Барбра Стрейзанд, Скотт Келлі і Тімоті Снайдер. 

Я дякую кожному з донорів і амбасадорів United24, команді проекту та всім, хто допомагає нам захищатися від російського терору! 

І, до речі, наступного тижня запустимо ще один фандрейзинговий напрямок – будемо акумулювати кошти для флоту морських дронів. Думаю, абсолютно кожен розуміє, що це й для чого це, і впевнений, що мільйони людей підтримають і такий напрямок у нашій обороні. Як це працює – всі вже бачили. І це тільки для захисту нашої, нашої морської акваторії, на чуже ми не претендуємо. 

Слава всім, хто воює й працює для України! 

Слава кожному нашому герою! 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Мова йде про колосальні кошти, зокрема, про обшаштування підземних сховищ і бункерів, зазначив Ілля Євлаш.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Російські ЗМІ заявили, що в результаті інциденту загинуло двоє російських силовиків та п'ятеро нападників.
Відомий український футбольний фахівець в останні роки свого життя боровся зі смертельною хворобою.
Також знову відновлена робота бота Служби безпеки України і бота Мінцифри під назвою єВорог.
Зловмисники мали виявити місця базування українських військ та передати їх координати загарбникам.
Окрім восьмирічної Шарлотти, принц Вільям і Кейт Міддлтон виховують десятирічного принца Джорджа і шестирічного принца Луї.
В Національній баскетбольній асоціації були зіграні чотири поєдинки першого раунду турніру.
Брітні Спірс програла свою справу і тепер їй доведеться виплатити величезні судові витрати своєму батькові.
Паризькій клуб достроково виграв внутрішню першість, здобувши свій 12 титул переможця змагань.
Reuters припускає, що виділених Вашингтоном боєприпасів та озброєнь вистачить до кінця 2025 року.
Великі банки КНР тепер потребують кількох місяців, а не днів, щоб провести платежі з Росії.
Сьогодні, 29 квітня 2024 року, Всеукраїнський день футболу. До Нового року залишилося 246 днів.
Наша національна команда на відмінно розпочала змагання у груповому раунді Дивізіону 1B.