ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

4 января 2024
Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!


Попри все, попри всі виклики – гарна новина за довгий уже час. Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей. Воїнів і – дуже важливо – цивільних. Пам’ятаємо про всіх українців, які в російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми порушуємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, аби повернути наших… Усіх наших.

 

Зараз я радий, що вдалося розблокувати обмін. Додому повернули і воїнів Збройних Сил, і воїнів Національної гвардії. Прикордонники, воїни ВМС. Більшість – солдати та сержанти. Але й офіцери. Справді хороший день для України. Частина з цих наших воїнів – захисники Маріуполя та «Азовсталі». Про частину зі звільнених зараз навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні. І вважалося, що вони зниклі безвісти. Дуже важливо – зберігати надію.


Дякую всій команді, яка працювала й працює, щоб обміни продовжувались! Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко. І, звичайно, я дякую кожному нашому воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює наш обмінний фонд. Що більше росіян беремо в полон, то більш результативні будуть перемовини щодо обмінів.

Слава Україні!

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Єврокомісія пропонує продовжити Угоду, тобто транспортний безвіз, щонайменше на 12 місяців з можливістю пролонгувати згодом ще на півроку.
Найбільше ремонтних робіт було проведено на Одещині. Черговий обстріл спричинив знеструмлення домівок 32,6 тисяч мешканців регіону.
Російська армія 29 квітня завдала удару по Київському району Харкова. Поранення отримала одна жінка.
Жителі окупованого Криму повідомляють, що окупанти навмисно глушать зв'язок та навігацію на півострові.
Спікера міської думи Нижнього Новгорода Олега Лавричева підозрюють у присвоєнні та розтраті державних коштів.
Лише за три місяці поточного року щодо ухилення від призову вже відкрили понад 1500 справ.
Росіяни бідкаються через те, що від рук "ветеранів СВО", які повертаються з фронту, страждає все більше їхніх співгромадян: одних вбивають, інших калічать.
За кермом автомобіля перебувала місцева адвокатеса. Водійка особисто повідомила працівникам поліції про дорожньо-транспортну пригоду., повідомили в прокуратурі.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Викрито та повідомлено про підозру дитячому лікарю-психіатру однієї з лікарень Київської області.
У своєму виступі генеральний секретар Альянсу зосередився на загрозах, які несе вільному світу Росія і її партнери, зокрема, Китай.
Вкрадено кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 млн грн, які були на рахунку одного з приватних нотаріусів Києва і мали бути перераховані клієнтам збанкрутілих банків.
Польоти фінського авіаперевізника до естонського міста не будуть здійснюватись щонайменше до 31 травня.
Один футболіст не стримався і відповів на грубощі від суперника сильним ударом у голову.