ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ Україні створять орган державного контролю якості та обігу ліків

В Україні створять орган державного контролю якості та обігу ліків

8 июня 2023
В Україні створять орган державного контролю якості та обігу ліків

Новим законом «Про лікарські засоби» передбачено створення органу державного контролю, що реалізує державну політику у сфері створення, допуску на ринок, контролю якості, безпеки та ефективності лікарських засобів.

 

Створення єдиного національного регуляторного органу відповідає рекомендаціям ЄС та ВООЗ і є ще одним кроком на шляху приведення системи обігу ліків в Україні до законодавства ЄС.

 

Це дозволить, серед іншого, прискорити прийняття рішень щодо обігу лікарських засобів та медичних виробів, а, отже, підвищити їх доступність для громадян. Більшість статей зазначеного закону вводяться в дію через 30 місяців після завершення воєнного стану. Однак, вже зараз ведеться попередня робота для того, аби вчасно запустити роботу об’єднаного контрольного органу.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У пакеті йдеться про заборону перевалки російського СПГ в портах Європи, звідки він потім відправляється по всьому світу.
Таке рішення було прийняте після того, як Берлін звинуватив у кібератаках групу хакерів APT28, яка пов'язана з російською військовою розвідкою.
Володар титулу WBC у надважкій вазі поділився очікуваннями від поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу.
Росіяни виготовляють Мангусти з 2000 року. Катер має до 20 м завдовжки та до 5 метрів завширшки. Максимальна швидкість - до 50 вузлів.
Завдання ЗСУ, – утримати займані рубежі, завдати максимальних втрат ворогу і виграти час для формування та підготовки резервів, наголосив головком.
У Євросоюзі розраховують, що Китай використає увесь свій вплив на Росію, щоб закінчити війну проти України.
Малюнок пером і чорнилом Вінстона Черчилля, створений у 1955 році. Тепер його планують продати на аукціоні.
Відновлений торговий маршрут Чорним морем і в уряді, і серед учасників ринку часто називають "коридором ЗСУ".
Про подробиці пакету допомоги не повідомляється, але зазначається, що Італія демонструє непохитну підтримку України у війні проти російської агресії.
Теперішній очільник Білого дому влітку може зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів, пишуть ЗМІ.
Французький виробник вирішив проблему доставки кабін і силових агрегатів підприємствам, які створюють різноманітні спецавтомобілі на базі Citroen.
Воєнний стан та мобілізацію вже 10 разів продовжували на 90 діб. Тепер їхню дію можуть продовжити до 11 серпня.
Найбільша частка в даному сегменті авторинку належала бензиновим авто. Лідером реєстрацій серед ввезених вживаних автомобілів залишається Volkswagen Golf.
Колишній чемпіон світу WBC у напівважкій вазі розкритикував позицію свого експартнера по збірній України.