ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ Україні фіксують дефіцит електроенергії: енергетики закликають економити світло

В Україні фіксують дефіцит електроенергії: енергетики закликають економити світло

22 ноября 2023
В Україні фіксують дефіцит електроенергії: енергетики закликають економити світло

22 листопада в українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії. Українців закликали економити електроенергію, адже у вечірні години дефіцит може збільшитися.


Як повідомляє НЕК «Укренерго», нестача електроенергії виникла через погодні умови, підвищену аварійність блоків електростанцій та недостатній імпорт з ЄС. Наразі шукають можливості, як покрити цей дефіцит.

 

Тож українців попросили зменшити споживання електроенергії протягом доби, а саме: вмикати пральні машини вночі, не користуватися одночасно потужними електричними пристроями та вимикати світло у приміщеннях, якими ви не користуєтеся.

 

У Міненерго коментують, що ситуація в енергосистемі є стабільною та контрольованою. Зокрема, в Україні працюють 9 блоків АЕС, які забезпечують потребу в електроенергії на 55%. Окрім того, для покриття потреби планується збільшити виробництво електроенергії гідроелектростанціями.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Артист, який у 2021 році оголосив про розлучення з дизайнеркою Анною Андрійчук, зустрічається з танцівницею, з якою виступав на паркеті Танців з зірками.
Українська національна команда продовжує йти без втрат на світовій першості у Литві.
Піврічна затримка американської допомоги призвела до того, що росіяни покращили позиції на фронті. Втім Європа та Америка вже надсилають нові пакети, а аналітики міркують про новий наступ ЗСУ.
Директору бізнес-центру, який організував роботу незаконного казино, повідомлено про підозру.
Знаменитість поділилася теплими спогадами про співпрацю з Брюсом Віллісом на знімальному майданчику та в житті.
Відомий у минулому британський боксер розповів, про перевагу українця над своїм суперником.
Надані податкові пільги призведуть до втрати близько 1 млрд гривень із міського бюджету Харкова.
Чоловік намагався напасти на людей. У поліції вважають, що інцидент не пов'язаний із тероризмом, але про мотиви його дій не повідомляється.
Ліцензія поширюється на такі банки РФ: Сбербанк, ВТБ, Альфа-банк, Росбанк, Совкомбанк, а також із ВЕБ і ЦБ РФ.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Взяття під контроль острова Нестрига дало можливість закрити територію від російських диверсійних груп.
Перевезення нафти такими танкерами означає, що застосування цінової стелі більш не має жодної рації, зазначає Bloomberg.
Кожна тонна продукції, яку можна продати до ЄС, забезпечує робочі місця та зайнятість на стратегічно важливих підприємствах, зазначили у холдингу.
Американський боксер ще не встиг провести поєдинок першого червня проти китайського надважковаговика.