ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ ОРДЛО примусова мобілізація

В ОРДЛО примусова мобілізація

28 января 2020

Проросійська окупаційна адміністрація на чолі з "вождями" республік, активно забезпечує мобілізаційне комплектування з'єднань і частин незаконних збройних формувань ОРДЛО за рахунок погіршення соціально-економічного становища населення на тимчасово окупованих територіях. В той же час, місцевими ЗМІ розгорнуто широкомасштабну пропаганду щодо високого фінансового забезпечення в НЗФ. Проте останні замовчують про посилення вимог до особового складу у підрозділах окупантів і введення нових видів покарань, у т.ч. суттєвого зниження розмірів щомісячних грошових виплат та значних їх затримок.

Поряд з цим, створюються штучні умови для запобігання працевлаштуванню громадян, які протягом життя в «Л/ДНР» залучалися до мобілізаційних зборів та ухилялися від призову. У зв'язку з цим, в складі т.зв. «республіканських органів державної безпеки» сформовані нові підрозділи для боротьби нібито з злочинністю в економічній сфері.

Насправді, основним завданням цих підрозділів є тиск на підприємства будь-якої форми власності, адміністрація яких не сприяє примусовому проходженню військової служби в складі російсько-окупаційних військ підлеглими працівниками, навіть, вживаються заходи з штучного створення підстав для повної зупинки їх діяльності. В свою чергу, т.зв. «військові комісаріати» активізували заходи щодо призову на військову службу працівників, які звільняються внаслідок втрати роботи на вищезгаданих підприємствах.

Тобто, ось вам і відповідь, чому стільки заводів, шахт та іншого промислового виробництва було закрито в період існування псевдореспублік ...

В той же час, є звичайно категорія жителів ОРДЛО, які ніде в своєму житті не працювали і які за своїм бажанням вступили до лав бойовиків для власної наживи. Проте і зазначена категорія бідкається на своє фінансове забезпечення, а також на «скотське відношення» до них з боку російського військового командування.

Решта свідомих громадян Донбасу у будь-який спосіб намагаються уникнути призову до т.зв. «армій республік» і виїхати для пошуку роботи за межі тимчасово окупованої території.

Логічно постає питання «скільки проіснують псевдоутворення, населення та армії яких ненавидять свої республіки?..» 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
На Одещині воїнами зенітної ракетної Одеської бригади знищено 4 російські розвідувальні БпЛА Орлан-10.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
За перші три місяці 2024 року, експорт Україною агропродукції склав близько 6,5 млрд доларів, що на 4% менше, ніж у першому кварталі минулого року.
Росіяни авдали удару по морському порту Південний. Кілька ракет влучили в портові споруди, не лише українські, а й сінгапурські.
Чиновники міноборони працюють над створенням пакета американського обладнання, зазначається в матеріалі Politico.
Остаточного переліку кадрових рішень наразі немає. Можлива зміна трьох-чотирьох міністрів (включно з віцепремʼєрами), генпрокурора та звільнення членів Рахункової палати.
"Військкора" востаннє бачили, коли той знімав наслідки "прильоту" по військовій частині на вулиці Автобазовській.
ГУР разом із Повітряними Силами вперше збили Ту-22М3. Українці швидко відреагували жартами на цю тему.
У деяких населених пунктах, наближених до зони бойових дій, енергопостачання відновлювали вже десятки разів.
Плани поки що перебувають на ранній стадії, а в уряді розглядають питання, як профінансувати розширене замовлення.
150 мільйонів євро підуть на підтримку ініціативи ФРН з пошуку засобів ППО для України. Ще 60 мільйонів євро - на закупівлю засобів ППО ближнього радіусу дії.
Військові літаки Росії є легітимною ціллю України, оскільки остання обороняється, наголосив Єнс Столтенберг.
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по шести районам зосередження особового складу та пункту управління росіян.
Фургон, в якому їхали іноземці, був броньований, тому в результаті нападу постраждали тільки двоє перехожих та охоронець.