ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ ОРДЛО до трьох тисяч російських військових – Руслан Хомчак

В ОРДЛО до трьох тисяч російських військових – Руслан Хомчак

25 ноября 2020
В ОРДЛО до трьох тисяч російських військових – Руслан Хомчак

На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей зараз присутні до 3 тис. російських військових. Про це повідомив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак. За матеріалами "Інтерфакс-Україна".

"Розвідка повідомляє, що російських військовослужбовців не більш як 3 тисячі. Це офіцери, інструктори, ті, хто допомагає командирам приймати рішення. В окопах російські солдати не сидять, там вся "географія" Росії, України, інших країн. Постачання техніки, її ремонт - на 100 відсотків із Росії", - розповідає український генерал.

"Водночас є інформація про прибуття 10 і 12 груп снайперів із Росії, ми їх бачили в Широкиному", - додав начальник Генштабу.

"Воєнного вирішення конфлікту немає. У багатьох місцях ми "вперлися" в міста і населені пункти, де ведення військових дій ускладнене", - розповів він.

Головнокомандувач ЗСУ також сказав, що рішення про відкриття вогню у відповідь ухвалює командир на місці. "Для цього не потрібне добро президентів або Генштабу", - сказав Хомчак.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Міноборони ФРН не повідомляло, скільки можуть коштувати розгортання й постійна дислокація у Литві близько 5000 німецьких військових і цивільних співробітників з родинами, але Spiegel отримав такі дані з власних джерел.
Міністр додав, що його особиста взаємодія з командою Трампа була мінімальною, але нагадав, що президент України Володимир Зеленський запрошував Трампа відвідати Київ.
Війна в Україні навчила нас, що успіх на полі бою залежить від здатності нарощувати оборонне виробництво і переходити до постійного виробництва з метою поповнення ключового обладнання.
Літак упав у річку Танана після вильоту з міжнародного аеропорту Фербенкс. Після падіння він загорівся.
Військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати документи лише на території України.
Туреччина стала одним із найбільших покупців Urals після того, як ЄС запровадив ембарго на нафту і нафтопродукти з РФ у 2022 році,
Найбільшу суму в 400 млн євро на закупівлю дронів для України виділили Данія та Нідерланди.
У навчаннях Locked Shields 2024 беруть участь понад 4000 експертів з понад 40 країн, і серед них уперше є представники України.
Суд також наклав арешт на низку товарних знаків JP Morgan та будь-які цінні папери, що належать американському банку.
Затриманий нібито листувався з представником проукраїнської терористичної організації, забороненої в Росії, і "отримав завдання щодо здійснення диверсійно-терористичних актів".
Пакет нової американської військової допомоги ЗСУ міститиме ракети ATACMS та системи ППО.
Журі рейтингу визначило серед 663 компаній із різних галузей ті, чиї власники, топменеджмент і комунікаційні команди продемонстрували найкращу роботу своєї системи репутаційного менеджменту в умовах війни.
Заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабара, він багато років працював заступником Сергія Шойгу і був героєм антикорупційних розслідувань соратників Олексія Навального.