ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУряд оптимізував програму «Прихисток»

Уряд оптимізував програму «Прихисток»

31 августа 2022
Уряд оптимізував програму «Прихисток»

Кабінет Міністрів України прийняв проект постанови, який з 1 вересня запроваджує цифровізацію процесів, пов’язаних з виплатою компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах програми «Прихисток». Зокрема, прийняття заяви на отримання компенсації, внесення даних про розміщених переселенців відбуватиметься через інформаційно-аналітичну систему.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Впровадження такої інформаційно-аналітичної системи для посадових осіб дозволить відслідковувати реалізацію програми «Прихисток» онлайн та оптимізувати всі її процеси: від прийняття заяв громадян на компенсацію за тимчасове розміщення ВПО — до збору, обробки та формування звітів для виплат. Також завдяки цифровізації зменшиться паперове навантаження на органи місцевого самоврядування та військові адміністрації», — зазначив Олексій Чернишов.

Також проектом постанови передбачена можливість отримання компенсації власниками майна віком до 18 років. Зокрема, їх батьки чи опікуни можуть подавати заяви на компенсацію витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням ВПО.

Зазначимо, що за домовленістю Мінрегіону з донорами з вересня передбачається виплата компенсації всім заявникам за рахунок фінансової допомоги від міжнародних організацій. Задля забезпечення відповідних виплат громадянам, які у серпні цього року розмістили ВПО з числа вразливих категорій, проектом постанови передбачено окремі форми збору даних (заяв, узагальнених переліків та інформації).

Нагадаємо, Олексій Чернишов повідомив, що Мінрегіон напрацьовує проект рішення Уряду, який пропонуватиме збільшити вдвічі розмір компенсації на період опалювального сезону.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Потрібно переглянути координацію міжнародної військової допомоги Україні, зазначив генсек Альянсу.
У разі перемоги на президентських виборах Трамп готовий залучити Національну гвардію США до вислання нелегалів.
ВАКС не називає імені підозрюваного, але Суспільне, посилаючись на повідомлення журналіста Олега Новікова, стверджує, що йдеться саме про Максима Микитася.
Для промислового виробництва підроблених товарів понад 15 відомих брендів зловмисники використовували професійне обладнання.
Загалом піхотинець може отримати за місяць понад 190 тисяч гривень, а для офіцерів виплати ще більші.
Злочинна група налагодила механізм перетину держкордону чоловіками призовного віку за грошову винагороду на підставі підроблених документів.
Оператори ССО виявили ворожий зенітно-ракетний комплекс Бук під час розвідувальних дій на Сумському напрямку.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Несправні літаки можна використовувати в ролі "донорів" для інших літаків, які отримують пошкодження і потребують ремонту.
Зливи призвели до масштабних раптових повеней в округах Найробі, Макуені, Західний Покот і Мачакос.
Нападник збірної Норвегії та Манчестер Сіті тепер буде допомагати не тільки на футбольному полі.
В умовах відсутності державних програм підтримки довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво за рахунок власних обігових коштів, заявив голова компанії.
Серед натовпів росіян-втікачів до Європи трапляються вкрай небезпечні персони. Хто вони, як потрапляють на Захід та чи достатньо "сита", через яке проходять, виїжджаючи з РФ із різних мотивів?
Озеро Сасик входить до складу водно-болотних угідь міжнародного значення, є об’єктом Смарагдової мережі України й перебуває під охороною Рамсарської та Бернської конвенцій.