ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУкраїнська сторона долучиться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії на місці падіння ракети в Польщі – Володимир Зеленський

Українська сторона долучиться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії на місці падіння ракети в Польщі – Володимир Зеленський

17 ноября 2022
Українська сторона долучиться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії на місці падіння ракети в Польщі – Володимир Зеленський

Українські фахівці долучаться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії із розслідування інциденту з падінням уламків ракети на території Польщі. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання в межах участі у Bloomberg New Economy Forum.

«Я не знаю, що відбулося. Ми не знаємо стовідсотково. Світ не знає. Але я впевнений, що це була російська ракета, впевнений, що ми стріляли із систем ППО. Але конкретно не можна сьогодні про щось говорити – що це була ППО України. Хоча ми вдячні, що ніхто нас не звинувачує, бо ми боремося проти російських ракет на нашій території», – зазначив Володимир Зеленський.

Водночас Президент наполягає: лише після проведення слідства можна буде робити висновки, яка саме ракета впала на територію Польщі.

«Вчора ми наполягали, щоб нас долучили до спільної міжнародної слідчої комісії, і вже пізно ввечері ми отримали підтвердження. Із самого ранку наші фахівці поїдуть на місце й долучаться до цієї професійної спільноти», – повідомив Глава держави.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
МЗС Таджикистану вручило послу Росії Семену Григор'єву ноту проти обмеження прав таджицьких громадян.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Єнс Столтенберг визнав, що місце України – в НАТО, але при цьому висловив сумнів, що Київ отримає запрошення в Альянс на саміті у Вашингтоні.
Представник аукціонного дому заявив, що 1,2 млн фунтів стерлінгів включає в себе збори і податки, сплачені покупцем.
Тимчасовий чемпіон WBO Джозеф Паркер прагне обміняти свій пояс за повноцінний титул у надважкій вазі.
Підозрюваний брав безпосередню участь у підготовці та здійсненні повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
Найгловніше, – яку саме військовому допомогу від союзників отримає Україна, зазначив президент.
Гуманітарний вантаж містить трансформатор потужністю 250 МВА та 60 тонн трансформаторної оливи до нього.
У німецькій Баварії 57-річний росіянин вбив ножем двох українських військовослужбовців – 36 і 23 років.
Шляхом обману вона підшукувала жінок з низьким рівнем життя й пропонувала їм роботу за кордоном, а насправді вони там потрапляли в трудове рабство.
Американський боксер прагне завдяки українцю зробити значний стрибок у своїй кар'єрі.
Підозрюваний 57-річний росіянин був п’яним. 28 квітня йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту.
Шоумен перебуває на військовому обліку. Тож якщо йому прийде повістка, він обов'язково поповнить лави Збройних сил.
Під час трагедії на дамбі знайдено 45 тіл, пошуки тривають. У місцевій владі переконані, що загиблих виявиться набагато більше.