ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУкраїна вже отримала від партнерів 3 млрд євро підтримки, загалом очікує близько 7 млрд, - Мінфін

Україна вже отримала від партнерів 3 млрд євро підтримки, загалом очікує близько 7 млрд, - Мінфін

7 апреля 2022
Україна вже отримала від партнерів 3 млрд євро підтримки, загалом очікує близько 7 млрд, - Мінфін

Україна у ході перемовин з країнами-партнерами очікує отримати близько 7 млрд євро зовнішньої фінансової допомоги, при цьому з них 3 млрд євро вже переказані в Україну

 

Про це міністр фінансів Сергій Марченко розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі, - передає Еспресо. Наразі з метою отримання зовнішнього фінансування основні перемовини тривають з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком щодо створення колективного механізму допомоги Україні. Наприклад, Світовий банк створює трастовий фонд, внески в який може зробити будь-яка країна. З МВФ обговорюється можливість передачі спеціальних прав запозичення від країн, які отримали ці кошти для реагування на пандемію COVID-19. Україна зможе їх отримати або у вигляді гранту (безповоротна допомога), або кредиту.

 

Крім того, уряд веде двосторонні перемовини з низкою країн. Зокрема, вже є домовленості щодо отримання 500 млн доларів від Канади, у четвер була підписана угода з Німеччиною на суму 150 млн євро, минулого тижня – з урядом Франції на суму 300 млн євро. "На сьогодні йдеться про загальну суму близько 7 млрд євро, з них отримали вже близько 3 млрд євро", - сказав Марченко. Він зазначив, що від початку війни уряд вже здійснив секвестр на 180 млрд грн.

 

Нагадаємо, сьогодні, 7 квітня, стало відомо, що Швейцарія заморозила близько $8 мільярдів російських активів.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Швидше закінчення військового конфлікту між Росією та Україною не залежить від Києва, вважають у Польщі.
США навряд чи зможуть конфіскувати російські активи, якщо цю пропозицію не підтримають країни G7 та ЄС.
У пакет увійдуть системи ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, БпЛА, ракети класу "повітря-повітря".
В Укрзалізниці повідомили, що під час атаки по УЗ в Харківській області постраждали троє їхніх співробітників. Прокуратура почала розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни.
Процес доставки в Україну військової допомоги з нового, 56-го пакету від Сполучених Штатів вже розпочався.
Пекін продовжує розпалювати найбільший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, вважають в НАТО.
Російські війська 25 квітня завдали ударів по залізничній інфраструктурі. У Донецькій області загинули троє залізничників.
Прорив російських підрозділів у село Очеретине на північний захід від Авдіївки на Донеччині продовжує ускладнювати ситуацію на цій ділянці фронту.
Росія та Китай суттєво поглибили відносини з початку російської повномасштабної війни Росії проти України в лютому 2022 року.
У списку - імена 561 дитини, які були незаконно вивезені окупантами до Росії, і він уже опрацьовується російською стороною.
Схвалено загальноєвропейський ліміт у 10 тисяч євро на розрахунки готівкою, за винятком транзакцій між приватними особами з некомерційною метою.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
У прокуратурі вважають, що передбачалася велика кількість жертв серед цивільного населення, тому що саме в цей час до залізничного вокзалу прибувала електричка.
Космічний корабель запустили з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю за допомогою ракети-носія Чанчжен-2F.