ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУ Росії остаточно перекинули всю провину в дестабілізації Білорусі на Захід та Україну

У Росії остаточно перекинули всю провину в дестабілізації Білорусі на Захід та Україну

6 октября 2020
У Росії остаточно перекинули всю провину в дестабілізації Білорусі на Захід та Україну

"Що ж, пані та панове, операція "віддзеркалення" в Білорусі може вважатися завершеною" - вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.  Операція "віддзеркалення", згідно з якою наміри Росії поглинути Білорусь за допомогою маріонеткової опозиції і організації кривавих розгонів акцій протесту, була цілком і повністю покладена на третю сторону - США, Польщу, Литву, Чехію та Україну.

Так, російські ЗМІ одне за іншим цитують слова директора Служби зовнішньої розвідки Росії, Сергія Наришкіна про те, що в організації протестних акцій в Білорусі простежується "чіткий" слід Заходу.

Зокрема, Сергій Наришкін заявив, що Захід почав підготовку протестів задовго до виборів;  США направили на організацію протестів не менше $ 20 млн. доларів, на які сформували мережу "незалежних" блогерів і інформаційних акаунтів у соцмережах;  проводилося навчання і підготовка протестних активістів за кордоном, в Польщі, Литві та в Україні і т.д. Але, що найцікавіше, на думку Сергія Наришкіна Світлана Тихановська знаходиться під "щільною опікою" США.

І буквально в унісон із даною заявою, президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що сценарій протестів у РБ на Заході готували 10 років, а Україну він назвав форпостом для політичних провокацій відносно республіки.

Власне, немає нічого дивного в тому, що Росія в черговий раз перекладає свою вину в своїх же злочинах, на тих, хто до них не має абсолютно ніякого відношення.  Але прикро те, що в цій операції нам не вдалося, не тільки зламати російську гру, але в певному сенсі ми ж і підіграли гібридним антагоністам, впускаючи в Україну білоруських псевдо-опозиціонерів і дозволяючи їм ретранслювати кремлівські наративи з наших інформаційних майданчиків.

В принципі, аналогічну помилку допустили і країни Заходу, які традиційно підтримують опозицію, особливо в тих країнах, де присутня автократична, диктаторська форма правління.

У свою чергу, Наришкін і Лукашенко, так і не пред'явили жодних доказів участі Заходу в білоруському хаосі, крім голослівних заяв.  Але, словоблуддя це одне, а ось фактаж - зовсім інше ... А фактаж такий.

Білоруська опозиція, яка, за словами Сергія Наришкіна, "фінансувалася, США і знаходиться під "щільною опікою" США", за дивним збігом обставин, цілком і повністю афілійована з російською стороною. Наприклад, передвиборна кампанія Віктор Бабарика, по суті, фінансувалася "Газпромом"; чоловіка Світлани Тихоновської - Сергія, а після і її ж саму, обслуговували російські піартехнологи особливо наближені до ГРУ, а також медіаресурси Алішера Усманова;  Валерій Цепкало з тоталітарної Білорусі в перші ж дні втік до "демократичної" Росії, де відсиджувався майже два тижні, а його дружина закликала Путіна встати на сторону протестуючих, тим самим увічнивши себе як національного героя всіх білорусів.

При цьому практично всі білоруські опозиціонери в один голос твердять про союз Білорусі з Росією, про повагу до Володимира Путіна і ніяк не можуть зрозуміти, що півострів Крим це окупована Росією територія України, а на Донбасі йде зовсім не громадянська війна. Погодьтеся, якби білоруська опозиція фінансувалася б США, то вона б виступала проти союзу РФ і РБ, Путіна вважала б військовим злочинцем, а щодо Криму і війни на Донбасі висловлювала б єдину, однозначну позицію. ... Але цього всього немає!

Що ж до навчання активістів і створення інформаційних майданчиків під заступництвом Заходу, то за дуже дивній обставині, практично вся основна маса акаунтів в соціальних мережах, що підтримують протести в РБ, афілійовані з російським ГРУ.  У саму ж Білорусь висвітлювати протести приїхали не тільки російські журналісти, відомі своїми репортажами з Донбасу в самий розпал російського вторгнення в Україну, а й провокатори, які неодноразово затримувались білоруськими спецслужбами до несподівано різкого розвороту Лукашенко на Схід. Саме російські диверсанти, а не польські, литовські, українські чи американські, планували проливати кров білорусів.

А тому, з якого пальця Сергій Наришкін висмоктав набір звуків для свого словоблудства, складно навіть уявити, але його заява поставило крапку в операції "віддзеркалення".  Адже для свого інформаційного простору, який для РФ обмежений як межами Росії так вже і Білорусією, а також країнами, на які російська пропагандистська машина віщає в будь-якій формі і в яких присутня проросійська аудиторія, Кремль робить все максимально зрозумілим - Білорусь хитає Захід.  Решта навіть не обговорюється.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася втраченою протягом 100 років, продали за 30 мільйонів євро.
Зустріч офіційних осіб із країн "Великої сімки" і так званого Глобального Півдня є частиною раунду переговорів, які готують ґрунт для саміту у Швейцарії.
Державна прикордонна служба створює підрозділи нового зразка бригадного типу, які можуть здійснювати бойові дії.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Український нападник Жирони залишається найкращим бомбардиром Ла Ліги завдяки особливим продуктам.
Артист розповів, що потрапив до лікарні після нещасного випадку. Ймовірно, він вдарився головою об бетонний стовп.
Європейські країни отримають понад 600 ракет AARGM-ER і додаткове обладнання на 2 млрд доларів.
Згідно з даними опитування, 25% респондентів зазначили, що багато з їх оточення намагаються уникнути мобілізації.
ASTRA зазначає, що серед убитих є призначена окупантами "голову" села Абрикосівка 54-річна Любов Тимчак.
Нападник Жирони і збірної України з футболу продовжує підкорювати чемпіонат Іспанії з футболу.
У своїх піснях Салехі підтримував багатомісячні протести в Ірані у 2022 році, спровоковані смертю 22-річної Махси Аміні.
Президент США Джо Байден таємно схвалив рішення відправити Україні ракети більшого радіусу дії ще в середині лютого, стверджують джерела.
Під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація.
Сухопутні сили ЗСУ позитивно оцінили, що "велика кількість людей вирішила оновити дані чи стати на облік".