ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУ Польщі буде створено нову крайову управу Спілки української молоді

У Польщі буде створено нову крайову управу Спілки української молоді

16 февраля 2021
У Польщі буде створено нову крайову управу Спілки української молоді

«За погодженням зі Світовою Управою СУМ ми заснували ініціативну групу для створення нової Крайової управи СУМ в Польщі. На жаль, ми не можемо відновити нашу діяльність в силу певних обставин, тому будемо працювати на благо дітей України у новому, кращому форматі», - зазначив Моїсеєнко.

Він пояснив, що під новим форматом мається на увазі те, що «ми пристосовуємось до нових можливостей, проводимо онлайн зустрічі та семінари, використовуємо сучасні технології та поєднуємо їх з нашою історичною спадщиною».

Моїсеєнко зауважив, що серед перешкод певною мірою є деяка упередженість щодо окремих моментів зі спільної історії.

Активіст також наголосив на важливості інформаційної підтримки з боку державних установ, зокрема, українського МЗС та дипломатичних установ.

Як повідомлялося на сайті СУМ, 2 лютого з ініціативи та за участі представника Референтури зовнішнього розвитку СУМ та сумівців, які зараз живуть і працюють на теренах Польщі, пройшла зустріч з метою обговорення перспектив створення в Польщі «організаційних клітин» Спілки української молоді.

«І хоч Мар’яна Кріль, Олена Сільчук, Олена Демідас, Євгеній Моїсеєнко є вихідцями з різних осередків СУМ в Україні та мешкають в різних польський містах – їх усіх єднає прагнення спільної праці», - зазначалося в повідомленні.

«Віримо, що добра справа має добрий початок і дасть гарні плоди!», – зазначив координатор зустрічі, Референт зовнішнього розвитку СУМ Андрій Несмачний.

Як повідомлялося, в 2021 році виповнюється 75-ліття відновлення СУМ в діаспорі. Саме в 1946 році, після тривалої перерви було відновлено діяльність СУМ в місцях масового скупчення українців поза Україною – в таборах DP в Німеччині, а згодом й по цілому світу.

За 75-років праці в еміграції Спілка виросла в потужну організацію, яка діє в 12 країнах світу й об’єднує багатотисячне членство різного віку, зазначили в СУМ.

Як повідомлялося,  Верховна Рада України внесла 75-ліття відновлення СУМ в Діаспорі до переліку дат і ювілеїв, які відзначатимуться цього року на державному рівні. Постанову прийнято в грудні 2020.

Як відомо, Спілка української молоді — громадська організація, яка об'єднує українську молодь на добровільних засадах та виховує свідомих, чесних і працьовитих громадян, відданих українців-державників, що виробляють світогляд на національно-християнських традиціях та ідеалах, виплеканих українською нацією протягом століть.

Заснована в Києві 1925 року. Відновила свою діяльність у діаспорі після Другої світової війни, а згодом повернулася і до свого місця заснування в Україну.

Сьогодні СУМ — це багатотисячне членство, яке діє в Україні та українській діаспорі Австралії, Аргентини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, США тощо.

Організація працює для того, щоб молоді українці з різних країн могли спілкуватися між собою, допомагати одне одному в духовній, розумовій, соціальній, культурній, освітній і фізичній сферах, зростати в дусі патріотизму і любові до України.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Соня Сотник розповіла, що вже пройшла курси військової підготовки і освоїла професію оператора дрону.
У Дніпрі приспустять державні прапори на будівлі міськради, на будинках комунальних підприємств, установах та закладах мерії.
Його постать зачаровує, його габарити викликають повагу. Він – просто втілення таких понять, як впевненість, міць та розкіш. Адже це перше, що спадає на думку, коли розглядаєш цього потужного гіганта.
На новому виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини.
Financial Times з посиланням на джерело зазначає, що саме з ураженої військової цілі запускали ракети і дрони по Ізраїлю.
Pepsi представляє наймасштабнішу за останні 14 років візуальну трансформацію бренду, яка наразі триває в Україні.
Португальський фахівець бажає перемоги у престижному турнірі одній зі своїх колишніх команд.
Фонд покращив прогноз курсу на цей рік. Проте протягом наступних п’яти років курс долара зростатиме.
Найбільше правок подала ультраправа конгресвумен-трампістка Марджорі Тейлор-Ґрін - 24 одиниці.
Уряд планує прискорити роботу над поточними проектами та сфокусуватися на підготовці нових інвестицій ЄІБ, зазначив Денис Шмигаль.
Відьмак продовжили на четвертий сезон у жовтні 2022 року. Також очікується і п'ятий сезон, який стане останнім.
Зараз у Донецькій області ведуться роботи з будівництва третьої лінії оборони, зазначили у місцевій ОВА.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Український голкіпер добре відіграв в основний час, утім не зміг врятувати Бенфіку в серії пенальті.