ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУ Маріуполі окупанти вбивають цивільних на вулицях, а чоловіків примусово «мобілізують» до «ДНР» — радник міськголови

У Маріуполі окупанти вбивають цивільних на вулицях, а чоловіків примусово «мобілізують» до «ДНР» — радник міськголови

10 апреля 2022
У Маріуполі окупанти вбивають цивільних на вулицях, а чоловіків примусово «мобілізують» до «ДНР» — радник міськголови

У Маріуполі триває «зачистка» цивільних жителів: окупанти вбивають людей просто на вулицях та навіть фотографуються з убитими. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

 

За його словами, зачистка — це пошук «нацистів», а саме: цивільних мешканців, які не скорилися окупантам. Для цього російські війська встановили декілька блокпостів, переважно в Кальміуському та Центральному районах. «У процесі зачисток окупанти не соромляться вбивати цивільних прямо на вулицях, а потім фотографуватись, хизуючись «перемогою», — зазначив Андрющенко.

 

Також окупанти продовжують прибирати тіла загиблих із вулиць, розгортають крематорії. Напередодні Маріупольська міськрада показала підземний перехід в районі Садків на околиці міста. Там окупанти влаштували пункт збору тіл маріупольців, вбитих російськими військовими. Крім того, чоловіків примусово з залякуваннями «мобілізують» до лав бойовиків невизнаної «ДНР».

 

Маріуполь перебуває у блокаді від початку березня. Російські війська щодня обстрілюють ракетами, танками та реактивними системами міську інфраструктуру. На 90% зруйнований житловий фонд міста, загинуло багато мирних мешканців. Щоб приховати свої злочини, загарбники рф спалюють тіла цивільних у мобільних крематоріях. Орієнтовно, у місті зараз перебувають близько 130 тис. мирних людей. Бійці полку «Азов» продовжують мужньо боронити місто.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Розвідувальне управління міноборони США також відзначив вплив ЗСУ на російські військово-морські операції.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін розповів, що пошкодження були завдані під час нічної атаки БпЛА.
Вашингтон визнає, що Париж має право сам вирішувати, кого запрошувати на урочисті, однак не в захваті від запрошення РФ.
Збройні сили України знищили за добу 43 бойові броньовані машини (ББМ), два літаки й один гелікоптер.
Мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України було збито всі 13 "шахедів", зазначив Микола Олещук.
Обмеження Заходу вплинули на здатність України завдавати ударів по військових об’єктах у Росії, зазначають аналітики.
ГУР І СБУ спільно атакували важливі об'єкти в Росії і в окупованому Криму; Путін зробив заяву щодо Харкова. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Збройним Силам України необхідно більше зброї дальнього радіусу дії, щоб можна було бити по цілях глибоко за лінією фронту.
Причина заворушень - недавня бійка між місцевими жителями та іноземними студентами, ймовірно, виходцями з Єгипту й Пакистану.
Постійна представниця президента України в АРК зазначила, що злочини, які вчиняла Росія, повторюються, оскільки за злочин, скоєний Радянським Союзом, російська держава не понесла відповідальності.
За попередніми даними, 3 особи загинуло, 29 - постраждало. Ще двох чоловіків вдалося врятувати, повідомили в ДСНС.
Шольц сказав, що Молдова страждає через російську агресію проти України та її наслідки, як економічні, так і у сфері безпеки, й пообіцяв і надалі надавати країні всебічну підтримку.
Позбулися посад Олександра Азархіна, Юрій Васьков і Анна Юрченко, повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді.