ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУСША зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

2 июня 2023
США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

Адміністрація США перебуває в постійному контакті з українською стороною щодо просування й реалізації плану із 10 пунктів, запропонованого президентом Володимиром Зеленським, щодо встановлення стійкого й справедливого миру в Україні.

 

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради Нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

 

«Ми зосереджені на роботі з нашими українськими колегами щодо реалізації їхньої пропозиції із 10 пунктів щодо встановлення справедливого миру, і ми побачимо, до чого це приведе», - зауважив представник Білого дому у відповідь на запитання, чи збираються США долучитися до Українського саміту миру.

 

Він уточнив, що Сполучені Штати намагаються допомогти українській стороні, аби мирні пропозиції – незалежно від того, хто їх висуває – забезпечували надійний та стійкий мир. «І це повинно мати підтримку з боку президента Зеленського»,- додав представник американської адміністрації.

 

Кірбі також нагадав, що Росія й особисто Путін не продемонстрували жодного реального прагнення встановити справедливий мир в Україні.

 

Як повідомлялося, Україна разом із західними союзниками планує провести Український саміт миру, який має пройти перед Вільнюським самітом НАТО. За попередньою інформацією, президент Франції Еммануель Макрон запропонував провести таку зустріч у Парижі. Наразі не розглядається можливість запрошення на саміт Росії, однак планується участь, у тому числі, тих країн, які вже висловлювали мирні пропозиції зі свого боку, підтримували позицію Росії або залишалися на позиції нейтралітету.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Додаткові витрати мають бути представлені на затвердження парламенту в червні, включно із супутнім фінансуванням.
Губернатор Ленобласті заперечує повідомлення про атаку безпілотника на Виборзьку нафтобазу.
Дане рішення було прийнято компанією на третій рік після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
Український боксер став першим в історії спорту, хто володіє всіма чотирма поясами у важкій вазі.
Спочатку тривогу через ударні російські безпілотники було оголошено в Сумській та Херсонській областях.
Метою навчань є оцінка підрозділів Національної армії відповідно до Концепції оперативних можливостей збройних сил, яка є обов'язковою умовою для допуску до міжнародних миротворчих місій.
Поєдинок між українцем і британцем відбувався в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). На кону стояло звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті.
Однією з головних цілей адміністрації Байдена з 7 жовтня є запобігання переростанню конфлікту в Газі в регіональну війну.
Російські загарбники знову запустили дрони-камікадзе типу Shahed одразу з двох напрямків.
Чоловік намагався закрити голову руками і в результаті отримав перелом тієї руки, в яку раніше вставили пластину.
Сьогодні 18 травня, чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик проведе об'єднавчий бій з володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі.
Під час повітряної тривоги слід пройти у найближче укриття і залишатися там до того, як небезпека мине.
Повідомлялося про вибухи в Перевальному, де базується 126 бригада берегової оборони Чорноморського флоту РФ.
Родичі загиблого хлопчика намагалися переконати правоохоронців, що той загинув внаслідок нещасного випадку.