ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУСША не мають даних, хто стоїть за атакою дронів по Москві – Білий дім

США не мають даних, хто стоїть за атакою дронів по Москві – Білий дім

1 июня 2023
США не мають даних, хто стоїть за атакою дронів по Москві – Білий дім

Представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати наразі не мають конкретних даних, хто саме стоїть за атакою безпілотників по російській столиці.

Про це він заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

 

«Ми не маємо конкретної інформації про те, хто відповідальний за це», - зауважив представник адміністрації Байдена.

 

Він також зазначив, що США не мають наміру проводити розслідування з цього приводу. І порадив звертатися до української влади за роз’ясненням ситуації.

 

У відповідь на запитання, чи можна вважати атаку дронів по Москві ознакою скорого масштабного контрнаступу ЗСУ, представник Білого дому зазначив, що віддає можливість говорити про це українській стороні.

 

«Я хотів би лише сказати, що за останні кілька тижнів відбулося багато бойових зіткнень», - зауважив представник Білого дому.

 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні речниця адміністрації Байдена Карін Жан-П’єр заявила, що Сполучені Штати не підтримують атак на території Росії. Вона водночас підкреслила, що в Вашингтоні сфокусовані на тому, щоби забезпечити Україну озброєнням, необхідним для звільнення всіх її територій.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Російські військові використовують під час навчань комплекси Іскандер і ракети Кинджал зі спеціальними бойовими частинами.
Чоловік вирішив помститися знайомій і використав для цього зброю, хаотично стріляючи по будинку, в якому проживає жінка.
На міжбанку американська валюта додала ще 13 копійок до 39,80-39,82 грн/долар (купівля-продаж).
В компанії попередили, що 22 травня по всій Україні діятимуть графіки відключення світла, як для промисловості, так і для населення.
Кількість бойових зіткнень зросла до 74. Найгарячішим залишається Покровський напрямок, але ворог значно активізувався і у Харкіській області.
Дефіцит енергії, що виник через обстріли, частково покривається імпортом. Зараз Україна бере з Європи максимально можливий обсяг, але буде просити збільшити можливості для імпорту, заявив заступник голови комітету ВР з енергетики.
Зараз надзвичайно важлива свідома позиція кожного споживача електроенергії, підкреслив очільник Кабміну.
Тегеран звертався до Вашингтону з проханням про допомогу, але США не змогли допомогти з матеріально-технічних причин.
Зараз в Україні зруйнована дуже велика кількість енергоблоків, через що цьогоріч ситуація більш критична, ніж минулого року, підкреслили в енергокомпанії.
Раніше повідомлялося, що у Вовчанську росіяни розстріляли чоловіка, який пересувавсся на колісному кріслі. Виявилося, що загинула жінка, але через не дуже якісне відео були припущення, що загибла людина - чоловічої статі.
Після України найбільше авторизованих військовозобов'язаних виявилося у Польщі, Німеччині і Канаді.
Розмови про те, що до України може зайти військовий контингент котроїсь із західних країн, можливо й членів НАТО, все частішають. Чи може подібне відбутися, де такі вояки розташуються та які завдання виконуватимуть?
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Катмен абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі оцінив скандальний вчинок судді у рингу.