ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУСпроби Путіна маніпулювати пандемією

Спроби Путіна маніпулювати пандемією

1 апреля 2020
Спроби Путіна маніпулювати пандемією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу глави МЗС Данії на маніпуляції Росії, яка через пандемію коронавірусу намагається вплинути на зняття санкцій, і попросив донести це до інших колег у країнах ЄС. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, під час телефонної розмови Кулеби з Йеппе Кофодом український міністр привернув увагу до спроб Росії маніпулювати пандемією і закликати до зняття санкцій під прикриттям гуманітарних міркувань. Як він зауважив, санкції можуть бути пов'язані виключно з виконанням Росією своїх зобов'язань у контексті мирного врегулювання та деокупації українських територій Донбасу та Криму.

"Це маніпуляція, бо ЄС запровадив санкції не через коронавірус, а через агресію Росії проти України", – сказав глава МЗС.

Своєю чергою міністр закордонних справ Данії запевнив Кулебу, що поділяє саме такий підхід.

Кулеба також обговорив з колегою допомогу українцям, які зараз через обмеження подорожей залишаються в Данії.

"Буду вдячний, якщо на час пандемії Данія не буде застосовувати санкції за протерміновані документи для тих, хто нині не може виїхати з країни. Зі свого боку Україна надаватиме аналогічне сприяння громадянам Данії", – зауважив Кулеба.

За матеріалами сайту "5 канал".

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Ціна біткойна, за даними CoinDesk, у п’ятницю становила $64 739,04, що на 5% вище, ніж на добу раніше.
Зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни, зазначив держсекретар США.
Британський боксер надважкої ваги певен, що є сильніші бійці за діючих чемпіонів світу.
Делімітація кордонів узгоджена біля восьми прикордонних сіл. Військові на цих ділянках будуть замінені прикордонними силами.
Поліція зазначає, що затриманий перед затриманням розстібнув пальто і показав "гранату та пояс з вибухівкою".
Британське міністерство оборони зазначає, що це "перший повністю британський танк за 22 роки".
Новий трек Останній раз гурт записав спільно з виконавцями Adam та Balsam. Це була їх перша спільна робота.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Військовозобов'язані батьки трьох чи більше дітей після 18 травня мають з'явитися до ТЦК протягом 60 днів.
Його постать зачаровує, його габарити викликають повагу. Він – просто втілення таких понять, як впевненість, міць та розкіш. Адже це перше, що спадає на думку, коли розглядаєш цього потужного гіганта.
На знімках можна побачити пошкодження біля складу боєкомплектів та систем протиповітряної оборони.
Ураження Україною російської радіолокаційної станції (РЛС) у Мордовії стало однією з сенсацій цієї війни. Що нам дають такі діпстрайки та чому вони є настільки болючими для РФ?
Євробачення відбудеться у травні у місті Мальме. Півфінали проведуть 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня.
Німецький клуб вже довгий час є непереможеним і перевершив показник туринського Ювентуса.