ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУСофія викрила потужну російську резидентуру

Софія викрила потужну російську резидентуру

23 марта 2021
Софія викрила потужну російську резидентуру

Одного чоловіка при спробі втечі затримали біля посольства РФ. У ході спецоперації у столиці Болгарії Софії затримали шістьох людей за шпигунство на користь Росії. Усі вони раніше служили у розвідці.

Про це повідомляє The Sofia Globe. Зазначається, що одного чоловіка при спробі втечі затримали біля посольства РФ.

 За словами прокурорів, група людей на чолі з колишнім високопосадовцем болгарської військової розвідки вибудувала розвідувальну мережу з метою шпигунства на користь Росії. Вони вербували людей, котрі мали доступ до державної таємниці як Болгарії, так і НАТО.

 Керівник шпигунської групи «Резидент» працював викладачем у Службі військової розвідки Болгарії. Він отримав освіту як в Болгарії, так і в Росії. Навіть працював на ГРУ РФ. Відомо, що його дружина мала подвійне болгарсько-російське громадянство. Інші члени групи також раніше служили у болгарській розвідці. Один із них працював у міноборони Болгарії – в департаменті, який займався плануванням бюджету відомства.

 Усім шістьом затриманим висунуті звинувачення за статтею шпигунство. Під час обушків були виявлені комп’ютери з секретною інформацією та готівка в конвертах.

 Як раніше повідомляли болгарські ЗМІ, правоохоронці країни затримали кількох людей, яких підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

 До слова, 3 жовтня 2019 року влада Болгарії вислала шість російських дипломатів за підозрою в шпигунстві, ще одного не пустили до країни.

 У грудні 2020 року МЗС Болгарії оголосило військового, військово-повітряного та військово-морського аташе при російському посольстві персоною нон-ґрата.

 У вересні минулого року Міністерство закордонних справ Болгарії оголосило двох російських дипломатів персонами нон ґрата. 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Ізраїльська ракета впала на території Ірану минулої ночі через шість днів після безпрецедентного нападу Тегерана на ізраїльську територію.
Місцева облрада зазначає, що нині проводиться розслідування про ненадання вчасної медичної допомоги учаснику бойових дій.
Для цього українцям потрібні системи ППО Patriot, артилерійські снаряди, далекобійна зброя, авіація і швидкість постачань, зазначив президент.
Pepsi представляє наймасштабнішу за останні 14 років візуальну трансформацію бренду, яка наразі триває в Україні.
Угорський прем’єр Орбан знову "переймається" долею України, заявивши, що без західних грошей і зброї наша країна припинить існування, і може бути лише буфером між РФ і країнами НАТО. Чи діє ця проросійська пропаганда на українців?
Українські військові здатні завдавати ударів по стратегічно важливих для російського агресора літаках.
В пріоритеті для мобілізації є корупціонери та засуджені за вбивство однієї людини, каже міністр юстиції Малюська.
Генштаб зазначає, що практично щодня окупанти "кидають в атаку танки, бойові броньовані машини, не жаліють піхоти".
Ціна біткойна, за даними CoinDesk, у п’ятницю становила $64 739,04, що на 5% вище, ніж на добу раніше.
Зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни, зазначив держсекретар США.
Британський боксер надважкої ваги певен, що є сильніші бійці за діючих чемпіонів світу.
Делімітація кордонів узгоджена біля восьми прикордонних сіл. Військові на цих ділянках будуть замінені прикордонними силами.
Поліція зазначає, що затриманий перед затриманням розстібнув пальто і показав "гранату та пояс з вибухівкою".
Британське міністерство оборони зазначає, що це "перший повністю британський танк за 22 роки".