ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія звинувачує Україну у зв’язку з німцями, ігноруючи власні численні нацистські угрупування

Росія звинувачує Україну у зв’язку з німцями, ігноруючи власні численні нацистські угрупування

1 июня 2021
Росія звинувачує Україну у зв’язку з німцями, ігноруючи власні численні нацистські угрупування

Звинувачення України у зв’язку з німцями, ігноруючи при цьому численні нацистські угрупування в РРФСР.

Одним з найвживаніших виразів на російських ЗМІ є «фашистська Україна», корені якого беруть свій початок саме у часи Другої світової війни. Ця історія про Бандеру, ОУН, УПА, Нахтігаль. Цими наративами й зараз переповнена мережа. А от історії про колабораціонізм росіян значно рідше можна почути, адже це темна пляма на їхньому життєписі.

Наприкінці 1941 року, у збройні формування Німеччини входило понад 1 мільйон радянських громадян, з яких 300 тисяч – росіяни. Окрім цього, коли мова російських експертів заходить про колабораціоністів, вони називають величезні числа, пов’язуючи їх з німецькими загарбниками, але у радянських документах колабораціоністами називали не тільки тих, хто співпрацював з німцями, а також і тих, хто виступав за незалежну Україну та вів партизанську війну проти СРСР.

Так хто ж ці російські зрадники?

Перші, хто приходять на думку – «Власівці», або російська визвольна армія. Вихідці із білогвардійців та емігрантів. Їх нараховувалося близько 120 тисяч.

Російська визвольна народна армія (за такою назвою ховалася дивізія СС), їх було близько 8 тисяч. Крім них, до СС входила 30-та дивізія, а також існувала дивізія «Русланд», яка повноцінно входила до складу Вермахту, а на плечі носили шеврон у вигляді сучасного російського триколору.

На території Югославії було сформовано так званий «Русский корпус», до якого входило близько 15 тисяч осіб, їх основу склали емігранти з СРСР, їх головним завданням була боротьба з югославськими партизанами.

Окрему частину колабораціоністів складали «казаки», загалом до кінця війни німці нарахували понад 100 тисяч таких “казаків”, враховуючи  дітей та жінок. Бойові частини “казаків”: 15-й казачий кавалерійський корпус СС (25 тисяч осіб), Окремий казачий корпус (18 тисяч осіб), 1-ша казача дивізія (5 тисяч осіб).

Окремо треба розповісти про Хиви (від німецького Hilfswilligen – добровільний помічник) – тут треба зауважити, що німці зараховували сюди взагалі усіх, хто якось взаємодіяв з німцями (хоча СРСР не сильно від них віддалилися, бо колабораціоністами вони вважали кожного, хто, наприклад, обробляв землю на захоплених територіях або тих військових, які не втекли із полону. Таких добровольців серед росіян німці нарахували близько 300 тисяч станом на 1943 рік. Їх залучали до партизанських робіт, каторжної праці тощо.

Цікавий факт: саме до збройного протистояння з радянською армією залучили майже в 5 разів більше росіян, ніж українців.

За матеріалами “AM&PM” – “Against manipulation and propaganda messages”

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Значну частину нелегального імпорту російські замовники використовували для виробництва пам’ятників загиблим росіянам, які воювали проти України.
Вдалося репатріювати 12 тіл оборонців, що воювали на Луганському напрямку, 107 полеглих воїнів з Донецького напрямку та двох захисників із Запорізького напрямку.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Лише вночі в суботу у східних областях невеликий дощ, температура вночі 3-8° тепла, вдень 16-21°, на заході країни до 24°.
Безпілотник упав на фермерську землю на Великому Браїловському острові, повідомляє румунське міноборони.
На міжбанку курс американської валюти перебуває на рівні 39,10-39,15 грн/долар (купівля-продаж) – падіння на 13 копійок.
Український боксер скоро проведе поєдинок за тимчасовий пояс WBC в першій середній вазі.
Усі зібрані кошти підуть на відбудову школи в Дніпропетровській області, яка була зруйнована російською ракетою в жовтні 2022 року.
Це сталося після того, як співак подав документи на отримання опіки над своїм сином.
Сирійський правлячий режим заявив, що "ізраїльські безпілотники завдали ударів по мирних жителях Алеппо".
Батьки дітей самостійно зв'язалися із представниками благодійної організації Save Ukraine та попросили допомогти вирватися з окупації.
Судно MV Future ID доправило до порту Хартум 14,6 тис. тонн борошна, яке змелено з української пшениці.
Вечірній макіяж – це не просто косметика. Це мистецтво перетворення, що розкриває вашу красу в сяйві нічних вогнів.
Рішення прийнято на основі постійних порушень міжурядового договору між Єреваном та Москвою.