ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія продовжує поставляти зброю і техніку терористам

Росія продовжує поставляти зброю і техніку терористам

21 октября 2020
Росія продовжує поставляти зброю і техніку терористам

Російська Федерація продовжує поставляти зброю і техніку терористам на Донбасі.

За даними спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, колона вантажівок з РФ заїхала на територію окупованої частини Донецької області. Про це говориться у Звіті місії.

Увечері 16 жовтня в 21: 57 безпілотний літальний апарат дальнього радіусу дії СММ ОБСЄ зафіксував рух автоколони у складі 2 вантажівок військового типу та 1 міні-фургону, яка прямувала в південно-західному напрямку по дорозі поблизу підконтрольного бойовикам населеного пункту Манич, приблизно в 200 метрах від кордону з Російською Федерацією, де відсутні контрольно-пропускні пункти. В подальшому вказана колона розвернулась та рушила у північно-східному напрямку по дорозі О0505. На перехресті перед населеним пунктом Калинове (72 км на схід від Донецька) автомобілі зупинились.

Трохи згодом БПЛА зафіксував ще одну автоколонну у складі 2 вантажівок військового типу, яка в’їхала з Росії в України тим же шляхом поблизу н.п. Манич та вирушила у напрямку вищезгаданої стоячої автоколони.

У період з 22:12 до 23:00 з вказаних автомашин проводилось розвантажування вантажів, під час якої літальний апарат зафіксував присутність 22 чоловік (12 з першої автоколони та 10 з другої).

Після цього обидві колони рушили у бік Успенки, де розташований неофіційний пограничний пункт пропуску (під контролем "ДНР"). Друга автоколона від'єдналася від першої, і виїхала з України, а перша продовжила свій шлях до Донецька. У Ворошиловском районі колона одна вантажівка заїхала на територію об'єкту.

СММ вже фіксувала автоколони вантажівок в нічний час в цьому районі в червні та липні 2020 року.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Наразі принцеса Уельська відійшла від виконання своїх королівських обов'язків і майже не з'являється на публіці через лікування від раку.
Міф стосовно жінок у штанах виник від неправильного тлумачення Писання, зазначили в Православній церкві України.
Такий крок підтримає розвиток кредитування та відновлення економіки без додаткових ризиків для цінової та фінансової стабільності, стверджує регулятор.
Формула миру Володимира Зеленського – "радикальне рішення", яке патріотичне, але "не реальне", вважає Олександр Лукашенко.
Фігуранти начебто виготовили і розмістили під опорами двох автомобільних мостів через річку Тверця муляжі саморобних вибухових пристроїв.
Литовський міністр оборони зазначає, що нині важко оцінити точну кількість чоловіків-українців, які перебувають у Литві.
Максимальний результат щодо податкового навантаження за підсумками 2023 року показала мережа ОККО - 2,39 грн/л.
Легендарному футболісту київського Динамо і збірної України 25 квітня виповнився 41 рік.
За перші місяці 2024 року європейські країни виділили Києву близько 6 млрд євро допомоги, майже вся – для військових.
Голова окупаційної "адміністрації" Запорізької області Євген Балицький створив "призовні комісії".
В результаті вибуху загинули двоє людей, ще одна жінка отримала тілесні ушкодження і перебуває у лікарні.
Картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася втраченою протягом 100 років, продали за 30 мільйонів євро.
Зустріч офіційних осіб із країн "Великої сімки" і так званого Глобального Півдня є частиною раунду переговорів, які готують ґрунт для саміту у Швейцарії.
Державна прикордонна служба створює підрозділи нового зразка бригадного типу, які можуть здійснювати бойові дії.