ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія нав’язує псевдореферендум в ОРДЛО і хоче видати його за виконання «Мінська»

Росія нав’язує псевдореферендум в ОРДЛО і хоче видати його за виконання «Мінська»

3 декабря 2020
Росія нав’язує псевдореферендум  в ОРДЛО і хоче видати його за виконання «Мінська»

Росія замість врегулювання збройного конфлікту на сході України у Нормандському форматі хоче провести в ОРДЛО псевдореферендум і кваліфікувати його як виконання Мінських домовленостей. За матеріалами Укрінформу з посиланням на повідомлення Української делегації для участі в ТКГ у Фейсбуці.

Зазначається, що вчорашній «захід», який влаштували представники РФ, намагаючись використати Раду Безпеки ООН задля легітимізації представників заборонених в Україні терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», звівся до того, що між собою дискутували представники російських маріонеткових організацій та український політтехнолог Михайло Погребинський, а представник РФ в ООН В.Небензя намагався зіграти роль «...модератора дискусії».

Як поінформували в делегації України, на «заході» прозвучала пропозиція провести на окупованій РФ частині ОРДЛО «...референдум щодо статусу цих територій з дотриманням всіх міжнародних вимог», а Небензя стверджував, що Нормандський саміт (Україна, РФ, Франція, ФРН) не повинен заміняти «...Мінський формат» і зробив акцент на тому, що «...нормандських зустрічей, можливо, більше не буде».

«Наші висновки: РФ намагається замінити процес врегулювання міжнародного збройного конфлікту на Донбасі (з її участю) в Нормандському форматі якоюсь «...дискусією між здоровими силами в Україні та представниками республік «ДНР» та «ЛНР». РФ намагається легітимізувати свої маріонеткові утворення шляхом залучення їх на вищі міжнародні майданчики, зокрема ООН, та шляхом можливого проведення псевдореферендуму, під час якого має бути «...визначена воля народу Донбасу»; на додаток - кваліфікувати цей процес як «... реальне виконання Мінських домовленостей»», - зазначили представники України в ТКГ.

За прогнозом Української делегації, результатом реалізації цього задуму може стати однобічне визнання РФ «ЛНР» та «ДНР» в якості «незалежних республік» або загроза такого визнання.

Водночас наголошується, що керівництво РФ перейшло до відвертого шантажу міжнародної спільноти та, насамперед, Франції та ФРН, намагаючись дискредитувати їх роль як активних та послідовних учасників Нормандського формату.

«Українська делегація розцінює ці спроби РФ як передостанній крок в бік повного нехтування міжнародним правовим полем та переходу до стану повної ізоляції з боку міжнародної спільноти», - зазначається в повідомленні.

Насамкінець у делегації України нагадали, що проведення до кінця поточного року нової зустрічі на вищому рівні у Нормандському форматі, яка б підбила підсумки спроб виконати домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту у грудні 2019 року, та на якій було б обговорено плани щодо подальшого їх виконання, залишається єдиною можливістю для РФ запобігти міжнародній ізоляції та виконати домовленості, щодо яких вона взяла на себе відповідальність на вищому рівні.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Безпілотники нібито були збиті, але їхні уламки впали на об'єкт паливно-енергетичного комплексу, після чого спалахнула пожежа.
Міжнародний фонд, яким розпоряджається Міністерство оборони Британії, використало менше половини з 900 млн фунтів стерлінгів, наданих донорами.
Зловмисники зупинили авто під приводом перевірки, а потім відібрали сумки з вісьмома мільйонами гривень, які належали місцевому підприємцю.
Мова йде про надвелику боєголовку, призначену для стратегічної крилатої ракети Хвасал-1 Ра-3, а також про зенітну ракету нового типу Пхьольджі-1-2.
Вибух став результатом невідомого авіаудару. Він був спрямований на штаб Сил народної мобілізації Іраку.
Цієї ночі безпілотники атакували кілька російських областей. У двох з них була пошкоджена енергетична інфраструктура.
Перед цим він розкидав біля суду листочки з антиурядовими теоріями змови. Чоловіка врятували, але він у критичному стані.
Протестувальники обіцяють не припиняти протест доти, доки правляча партія Грузинська мрія не відкличе цей законопроєкт.
Постачання зброї українським військовим відновиться відразу ж після ухвалення у Конгресі США довгоочікуваного закону.
Місцева влада заявляє про нібито збиття шістьох безпілотників. А пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури, за словами губернатора, сталася внаслідок падіння уламків.
Після голосування у Конгресі пакет законопроєктів швидко пройде через Сенат і потрапить Байдену на підпис.
У Данії, Фінляндії, Норвегії та Швеції дві третини чи більше громадян заявили про свою готовність воювати.
Окупанти атакували цивільну інфраструктуру Сум. Місцева влада повідомила, що на місці працюють екстрені служби.
У Сумській області та ще низці областей ввечері було оголошено сигнал тривоги через загрозу балістичного обстрілу.