ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія намагається активно використовувати формат Арріа у своїх пропагандистських цілях

Росія намагається активно використовувати формат Арріа у своїх пропагандистських цілях

6 мая 2021
Росія намагається активно використовувати формат Арріа у своїх пропагандистських цілях

Останнім часом Росія намагається активно використовувати формат Арріа при ООН у своїх пропагандистських цілях - зазначив у коментарі «Голосу Америки» постійний представник України при ООН Сергій Кислиця. «Україна та наші партнери вже певний час використовують цей формат для обговорення ситуації в Криму та на тимчасово окупованих територіях, що відповідає пріоритетам Ради Безпеки. Росія, у свою чергу, вирішила, що якщо вона не може зупинити цей процес, тоді треба його очолити, і почала зловживати та просто спамити Раду Безпеки та інтернет-простір цими зустрічами та своєї пропагандою», - пояснює він.

За словами Кислиці, раніше країни-члени ООН подібні заходи просто ігнорували, але цього разу тактика була змінена. «Партнери по Раді Безпеці вирішили скористатися можливістю та прямолінійно донести до Російської Федерації те, що вона має зупинити свою пропагандистську кампанію в рамках Ради Безпеки. Цим заходом, по суті, Росія сама собі поцілила у ногу», - фіналізував Кислиця.

Зустріч у форматі Арріа «Одеса 7 років потому: неонацизм та насильницький націоналізм як чинники конфлікту в Україні», яка відбулася 5 травня, ініціювало Представництво РФ при ООН. На неї були запрошені безпосередні, за словами організаторів, учасники подій 2 травня, а також заангажований політичний експерт. Окрім того, до зустрічі приєдналася і низка країн-членів Ради Безпеки. Формат Арріа - неформальний захід Ради безпеки, на якому країни-члени можуть обмінюватися думками про питання міжнародної безпеки, а також долучити до обговорення експертів та спікерів поза ООН.

Країни-члени Ради Безпеки ООН, зокрема, Велика Британія, Естонія, Ірландія, Норвегія, США та Франція, а також Німеччина та Бельгія вийшли зі спільною заявою щодо неприпустимості дій Росії у рамках ООН, назвавши їх просуванням неправдивого наративу про Україну. А також закликали Росію припинити політизувати людські трагедії. 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Інцидент зі стріляниною стався біля села Чорногузи під час здійснення заходів оповіщення, зазначили у обласному ТЦК.
Також планується часткове відновлення пропуску вантажівок на прикордонному переході Рава-Руська-Хребенне з завтрашнього дня.
Володимир Зеленський визнав, що Україна тривалий час не могла донести до Бразилії правду про розв'язану Росією війну.
За попередніми даними, ворог вдарив по Вовчанську авійаційним керованим боєприпасом та з РСЗВ.
Командування Сухопутних військ обіцяє надати максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського.
Було обговорено нагальні потреби ЗСУ на різних напрямках та шляхи і можливості для подальшої підтримки з боку данського уряду.
На околицях населеного пункту було помічено групу російського спецназу. Серед них був снайпер з гвинтівкою 338-го калібру.
Площа пожежі складала 300 квадратних метрів. Вогонь охопив четвертий та мансардовий поверхи.
Одяг — це не лише спосіб виразити себе, а й частина нашого щоденного життя. Тому одягатися ми хочемо стильно та зручно.
У кількох регіонах України під час повітряної тривоги пролунали звуки вибухів. Їх чули у Дніпрі, Запоріжжі та Харкові.
Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє причетність до вбивства поліцейського двох військовослужбовців.
Росіяни завдали удар уніфікованим міжвідовим планерувальним боєприпасом УМПБ Внаслідок обстрілу зруйновано підʼїзд дев’ятиповерхівки.
Уражено як мінімум три електропідстанції та база зберігання пального, там зайнялися пожежі.
Головнокомандувач ЗСУ та керівники військових формувань під час воєнного стану повинні запровадити заборону для військових щодо доступу до онлайн-казино.