ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія через акаунти Twitter провокує заворушення в Південній Америці

Росія через акаунти Twitter провокує заворушення в Південній Америці

24 января 2020

         Аналітики Державного департаменту США зробили висновок, що зараз триває кампанія з дезінформаційного впливу як свідчення глобальної гібридної війни, яка є більш підступною та ефективною, ніж традиційна пропаганда минулих років.

         Спостерігаючи за політичними заворушеннями, що вибухнули в Південній Америці восени 2019, чиновники Державного департаменту помітили жахливу схожу модель в антиурядових протестах. Так, в Еквадорі, Перу, Болівії, Колумбії та Чилі протягом 30-денного періоду облікові записи, пов’язані з Росією, розміщували разюче подібні повідомлення протягом 90 хвилин один від одного.

         Зокрема, у Чилі майже 10 відсотків усіх твітів, які підтримують протести наприкінці жовтня 2019, з'явилися в акаунтах Twitter, які мали зв'язок з Росією. У Болівії, одразу після того, як президент Ево Моралес подав у відставку 10 листопада, кількість пов’язаних тематикою твітів зросла до понад 1000 на день, що значно перевищує середньостатистичні п'ять твітів.

         Ще один приклад, це - Колумбія, де в листопаді 2019 сотні тисяч мешканців протестували проти зміни пенсійного законодавства, корупції та зростання насильства. Протести минули, і у грудні віце-президент Колумбії Марта Лусія Рамірес звинуватила Росію та її союзників у Венесуелі у розпалюванні протестів за допомогою кампаній у соціальних мережах.

         В Еквадорі міністр внутрішніх справ Марія Паула Ромо заявила, що антиурядова кампанія, яка виникла в Інтернеті протягом двох тижнів протестів у жовтні з приводу підвищення цін на пальне, приходить з Венесуели та Росії .

         Російські зусилля в Південній Америці спрямовані на те, щоб викликати інакомислення в державах, які вимагали відставки президента Ніколаса Мадуро у Венесуелі. Росія поширює дезінформацію, щоб підірвати ліберальну демократичну політику.

За матеріалами The New York Times.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У своїх піснях Салехі підтримував багатомісячні протести в Ірані у 2022 році, спровоковані смертю 22-річної Махси Аміні.
Президент США Джо Байден таємно схвалив рішення відправити Україні ракети більшого радіусу дії ще в середині лютого, стверджують джерела.
Під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація.
Сухопутні сили ЗСУ позитивно оцінили, що "велика кількість людей вирішила оновити дані чи стати на облік".
Середній курс продажу готівкового долара піднявся до 39,90 гривні, а курс євро зріс до 42,95 гривні.
Шеффілд Юнайтед виявився неготовим до гри у вищому дивізіоні і провалює сезон 2023/24.
У результаті атаки постраждав 58-річний чоловік - нині він перебуває в лікарні з травмами лиця та руки.
Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу більшу частину доби з енергосистем країн Європи. Але сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж вчора.
П’ятниця 26 квітня 2024 - це 18 день місячного календаря. Спадаючий Місяць перебуває у знаку зодіаку Стрілець.
Зірка серіалу Одного разу під Полтавою розповіла, що після початку повномасштабного вторгнення неодноразово ловила себе на думці про вступ до лав ЗСУ.
Дівчині півзахисника Арсенала і збірної Англії влаштували цькування через зовнішній вигляд.
Серед головних тем переговорів були допомога Україні з боку Британії, а також санкції проти Росії.
Місцевій владі не сподобалося, що жителі Кузбасу, попри власне бажання, допомагають закінчити війну, яку розв'язала РФ.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.