ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосійська провокація не вдалася: мусульмани Польщі вибачилися за календар з "російським" Кримом

Російська провокація не вдалася: мусульмани Польщі вибачилися за календар з "російським" Кримом

4 декабря 2020
Російська провокація не вдалася: мусульмани Польщі вибачилися за календар з "російським" Кримом

Релігійне Об’єднання мусульман Польщі вибачилося за календар на 2021 рік, в якому український Крим позначили територією Росії. Інцидент назвали редакційною помилкою, яку, до речі, вже виправили.

Муфтій Польщі Томаш Мишкевич пояснив, чому сталася така помилка у календарі, та вибачився за це. Відповідний лист надрукували на сайті Об’єднання мусульман.

            Що сказав муфтій Польщі?

Томаш Мишкевич вибачився перед усіма, хто відчув себе скривдженим, і наголосив, що вони "не мали мети створювати додаткову напруженість і в без того складній політичній ситуації".

Це серйозна помилка, якої не повинно було трапитися, але вона сталася. Відбулася редакційна помилка на етапі створення, фатальний автоматизм письменника і перенесення назви "(Російська Федерація)", яка з’явилася на інших сторінках календаря. Ще раз прошу вибачення,

– мовиться у зверненні муфтія Польщі.

Мишкевич додав, що мусульмани підтримують вільний Крим, який так важливий для всіх татар, зокрема і для польсько-татарської громади. Релігійне об’єднання мусульман в Польщі було і є аполітичним. А відстоювання права мусульманської громади на релігію та недоторканість її об’єктів є основними завданнями Об’єднання.

Помилку в календарі вже виправили.

Події пов'язані з календарем чітко вказують на те, що російська сторона всіляко намагається загострити політичні відносини між Україною та Польщею, однак, у черговий раз їй це не вдалося! 

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У чемпіонаті Іспанії визнали вклад українського голкіпера у чергове чемпіонство Реала.
Нові енергоблоки №4 та №5 будуть збудовані за технологією АР1000 американської компанії Westinghouse.
Генеральний директор Disney Боб Айгер повідомив, що студія в майбутньому випускатиме не більше трьох нових фільмів на рік.
Заборонено мобілізуватися окремим категоріям засуджених, зокрема топ-корупціонерам, засудженим за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Окупанти знайшли "інвестора", який має стати нібито законним власником одного із найбільших коксохімічних підприємств у Європі.
Командири полку та спецроти київського Беркуту вирішили приховати сліди злочинів і знищити знаряддя вбивств.
Знаменитий боксер буде закликати світову спільноту до термінової технічної допомоги для всіх енергетичних компаній України.
Другий півфінал проведуть 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня 2024 року.
Акторка уже почала працювати над новим проєктом, продюсером якого стане Рідлі Скотт. Фільм матиме назву Хронологія води.
Пол Маліньяджі не вірить, що майстерність і клас українця зможуть перемогти більші габарити британця.
Легковик на швидкості влетів у фуру, що перетинала перехрестя. За попередньою інформацією, загинули дві жінки та чоловік.
Влада повідомляє щонайменше про одного загиблого і безліч постраждалих людей. Людей просять не виїжджати з дому без нагальної потреби, щоб залишити дороги вільними для проїзду рятувальних команд.
Перед туром артистка відвідала колишнього головнокомандувача ЗСУ, який допоміг їй підготувати благодійні лоти, які вона розіграє серед шанувальників під час свого виступу.