ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосійські окупанти використовують неповнолітніх українських дітей для розвідки наших військових позицій

Російські окупанти використовують неповнолітніх українських дітей для розвідки наших військових позицій

11 апреля 2022
Російські окупанти використовують неповнолітніх українських дітей для розвідки наших військових позицій

Тому СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок.


Ворог не знає правил і моральних бар’єрів, тому без сумнівів втягує підлітків у свої криваві плани. Так, у Харкові окупанти встановили контакт із неповнолітнім хлопцем через Telegram-меседжер. Рашисти обіцяли заплатити гроші за інформацію про позиції ЗСУ на території міста.

 

Тим часом на Луганщині двоє російських солдат діяли не через меседжер, а напряму – запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування українських військ. Хлопець злякався, проте окупанти його «заспокоїли»: мовляв, ти малолітній, тобі нічого не буде.
Завдяки втручанню українських силовиків хлопці не встигли передати інформацію ворогу.

 

Наразі розглядається питання про можливість притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності.
СБУ нагадує, що в Україні вона настає при досягненні особою 16 років, а в окремих випадках – з 14 років.

 

Тож батькам треба бути максимально уважними до того, де їхні діти, з ким і про що спілкуються, а також контролювати поведінку дітей в інтернеті.
В умовах війни їхня довірливість може призвести до трагедії. Адже окупанти можуть залучати неповнолітніх до вчинення терактів, диверсій, корегування вогню та інших тяжких злочинів, здатних спричинити загибель багатьох людей.

 

ДИВИТИСЯ ВІДЕО
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Зокрема село Коротич Харківського району зазнало удару ракетою Х-59. Було влучання у приміщення підприємства, де дістали поранення четверо чоловіків і загинув один чоловік.
Сьогодні, 14 травня, День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. До Нового року залишився 231 день.
Головними факторами зростання прибутковості у річному обчисленні є збільшення відсоткових доходів та значно менші відрахування до резервів під збитки від активних операцій.
Голова Харківської ОВА повідомив, що постраждали четверо людей: чоловік 52 років і три жінки 66, 56 та 38 років.
В англійській Прем'єр-лізі було зіграно один поєдинок 37-го туру національної першості.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Весна у розпалі. З приходом тепла так і хочеться провести сонячний вікенд на природі або вдома, приготувати їжу на відкритому вогні, насолоджуючись барбекю у колі близьких та друзів, відволіктись від сучасного темпу життя.
Це не перша така неправдива інформація щодо "удару по Умані". Місяць тому "воєнкор" Лєбєдєв повідомляв про "влучання в склад на залізничній станції Умань", але насправді прильотів у місті тоді не було.
Поїзд зійшов із рейок нібито "через втручання сторонніх осіб". Місцеві пабліки пишуть, що "втручання сторонніх осіб" - це атака БПЛА.
Внаслідок чергового авіаудару по Харкову постраждали чоловік 52 років і жінка 66 років - гостра реакція на стрес.
Якщо за низкою дуже різноманітних новин ви раптом пропустили інформацію про появу нового Toyota C-HR, саме час це виправити.
За попередню добу, 13 травня, українські захисники ліквідували орієнтовно 1400 ворожих бійців, повідомили в Генштабі ЗСУ.
Подробиць поки що немає. Про причини затримання військового посадовця Юрія Кузнєцова ще не повідомляли.
Під час зустрічей з керівництвом України Блінкен говоритиме про значення додаткової допомоги США Україні і запевнить українців у незмінній подальшій підтримці США.